CB1 krijgt te weinig tegen DEV

Trainer Bert van den Brom.

De hoofdmacht van Cobu Boys was zaterdag lange tijd de bovenliggende partij, maar toch won tegenstander DEV Doorn met 1-2. Bert de Ruiter maakte het verslag.

We zitten midden in voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Afgelopen week wonnen we verdienstelijk met 1-3 van Hees Vandaag wacht weer een derdeklasser. We gaan ervoor!

Marciano Rijnders raakt na een paar minuten de lat. Even later wordt zijn inzet door een tegenstander van de doellijn gehaald. Dit belooft wat.

Als daarna Wesley Lans in minuut 13 op aangeven van Cumali Karaman over knalt en de doelman van DEV in 23e minuut de nodige moeite heeft met een uit stand genomen uithaal van Marciano, dan besef je nu al dat er in de 4e klasse het nodige te halen valt voor ons dit seizoen. Met een 0-0 stand gaan we de rust in.

TWEEDE HELFT In de tweede helft is de eerste beste kans voor DEV Doorn…gelukkig voor ons wordt er naast geschoten. Daarna zijn wij in de 53e minuut gevaarlijk via Boris Bunnik die vanaf grote afstand maar net naast schiet. 5 minuten later haalt Cumali uit, maar zijn schot gaat over,

Hierna krijgen we twee wissels. De goed spelende Lambert Bax wordt vervangen door Batu Demir en Florian Wijsbeek door Jaron van de Kamp. We zitten inmiddels in de 63e minuut als Robin van den Brom net buiten de 16 een vrije trap mag nemen. Zijn trap is natuurlijk geplaatst en krult langs 2 verdedigers in de linkerhoek (met hulp van een door hem ingeschat polletje), 1-0!

Na een drinkpauze volgt er nog een wissel. Marciano gaat eruit en Tom Winter komt erin.

GEMISTE PENALTY Hierna komt DEV Doorn uit het niets zomaar op 1-1 in de 75e minuut en in de 82e minuut met een mooie lob over onze Sander van Andel zelfs op een 1-2 voorsprong. Hoe is het mogelijk?

Daarna proberen we natuurlijk onze verdiende gelijkmaker te scoren. In de 86e minuut zijn we een eind op weg als wij een terechte penalty krijgen na een handsbal van een verdediger van DEV.

Helaas weet Cumali deze penalty niet te verzilveren. Als daarna Robin in de allerlaatste minuut zijn uit stand genomen schot maar net rechts naast ziet gaan dan weet je dat we dat dikverdiende gelijkspel niet gaan redden. We verliezen met 1-2 maar weten ook dat we op de goede weg zijn. Met het volste vertrouwen zien wij onze volgende bekerwedstrijd tegen Driebergen dan ook tegemoet!