Knappe overwinning CB1

Het eerste van Cobu Boys speelde zaterdag een sterke wedstrijd tegen FC Hilversum. Op Sportpark Zielhorst versloegen de mannen van de Bert van den Brom de nummer vier van de ranglijst met 3-1. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag treffen wij het sterke FC Hilversum. In de uitwedstrijd werden we getrakteerd op een forse nederlaag…we hebben iets goed te maken. Na 5 minuten is de eerste scoringskans voor Cobu Boys als Wesley Lans voorgeeft op Marciano Rijnders die zijn inzet maar net rechts naast het doel van FC Hilversum ziet gaan.
Diezelfde Marciano schiet 3 minuten later op aangeven van Illias Stremming vanaf een metertje of 24 net over..mooie knal hoor!
In de 17e minuut moet Sander van Andel voor de 1e keer aan de bak als de FC Hilversum besluit te schieten…onze Sander stompt dit schot gewoon uit zijn goal hoor….niks aan de hand dus!
Een minuutje daarna is het wel raak als Marciano vanaf rechts strak passt op Wesley die keurig in de rechterhoek schiet, 1-0!
De nummer 4 van onze competitie laat het hier niet bij zitten en kan zomaar scoren in de 23e minuut…geheel vrijstaand voor Sander wordt er echter door hen naast geschoten.
Het is 3 minuten later als wij Lars Van der Zanden zien schitteren op de linkerkant en na goed doorzetten voor zien geven op Illias die net niet bij de bal kan komen….het was anders echt wel 2-0 geworden hoor!
Dan maar een drinkpauze, besluit de scheidsrechter.
Hierna zien we Boris Bunnik keurig afgeven op Marciano die in de 33e minuut vanaf 17 meter en 95 centimeter gigantisch uithaalt…via de onderkant lat weet hij schitterend de 2-0 te maken, wereldgoal!
5 minuten later is onze tegenstander aan zet. Zij willen met een afstandsschot onze Sander verassen. Hij (Sander) trapt er niet in en tikt deze inzet tot corner. Even daarna flikt Sander hetzelfde…wederom tikt hij een schot van onze tegenstander tot corner. Het spel gaat over en weer.
Zo zien wij in de 39e minuut een mooie aanval van Cobu Boys als Dennis van Westerlaak passt op Illias die keurig aflegt op…volgens mij Marciano…helaas geen doelpunt.
Nadat Hilversum over ons doel heeft gekopt is het Illias die in de 43e minuut alleen op de keeper van Hilversum af gaat…hij behoudt het overzicht en geeft af op Lars die de 3-0 weet binnen te schieten. Met deze comfortabele voorsprong gaan we rust in. In die rust maakt trainer Bert aan iedereen de complimenten over het vertoonde spel van deze 1e helft, ‘het was een genot om naar te kijken’, zegt hij.

Wat hij ook zegt is dat de geblesseerde Mehmet Ackan vervangen moet worden. Het is niet anders….Wesley gaat hierdoor centraal achterin spelen en Cumali Karaman komt op het middenveld om zijn kunstjes te vertonen.
De 2e helft is 3 minuten oud als de FC Hilversum op de lat knalt…we komen hiermee goed weg!
Het spel blijft over en weer gaan tot dat wij in de 60e minuut weer eens een mooie aanval zien als Illias geeft op
Boris die de goed opkomende Dennis bedient….Dennis schiet echter naast.
5 minuten later schiet FC Hilversum voor de verandering maar weer eens op de lat, wetende dat anders onze Sander er heus weer tussen zal zitten.
In de 66e minuut zien wij Sander dan ook weer een mooie redding verrichten als hij een schot van onze tegenstander uit zijn linkerhoek tikt.
Na 77 minuten wordt de moegestreden Illias vervangen door Tom Winter.
Voor je het weet zitten we in de 82e minuut als FC Hilversum een vrije trap in de ‘16’ mag nemen. Zij scoren en het staat 3-1.
En dan wordt het toch nog even spannend…een minuut later moet Sander wederom met een mooie reflex een tegendoelpunt voorkomen!
Inmiddels staat onze tegenstander met 10 man in het veld omdat de scheidsrechter een speler van Hilversum met 2x geel dringend verzoekt om te gaan douchen. Hierna krijgen wij in de 88e minuut nog een kansje om te scoren als Marciano vanaf 17 meter uithaalt…rechts naast!
Tja en dan moet er nog een speler van FC Hilversum met 2x geel het veld verlaten (hij weigert echter om te gaan douchen en duikt onze mooie kantine in) en krijgen wij via Tom Winter tegen 9 man nog een kans om te scoren. We scoren niet, maar winnen wel van de nummer 4 van onze competitie. …wie had dat vooraf gedacht? (Uw stukkiesschrijver natuurlijk of niet Harrie Strijbosch?).
Wat een geweldige wedstrijd speelden wij vandaag, wat een passie en inzet!
Man of the match? Was het een verdediger zoals Angelo Kramers die geweldig speelde?, Of de stoïcijnse Mike de Graaf die ouderwets bikkelde?, Of waren het weer onze routiniers Wesley, Dennis en Sander die zoals altijd het goede voorbeeld gaven?
Ik kan zo wel even doorgaan en dus alle spelers noemen want wij leverden vandaag met zijn allen een geweldige teamprestatie, complimenten!!!!
De trouwe supporters van Cobu boys waren het achteraf unaniem eens…..man van deze match was de man van de tomeloze inzet…hij ging ervoor… Jelle Bakker, gefeliciteerd !!!!!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)