Geslaagde Koningsspelen op terrein Cobu Boys

Het sportpark van Cobu Boys vormde vrijdag het decor van de Koningsspelen, speciaal bedoeld voor kinderen met een beperking. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Om 8.45 arriveren er drie bussen met 135 dolenthousiaste kinderen. Ze hebben er zin in! Het zonnetje schijnt en de vele vrijwilligers hebben het hoofdveld en kunstgras omgetoverd tot een waar spelspektakel. Zo kan er op doel geschoten worden, is er een voetbaltoernooi, een estafette, je kan voetbal bowlen en zelfs baltikkertje spelen! De muzikale omlijsting is vandaag in handen van de bekende DJ Christiaan, hij zal er een waar feest van maken zullen wij achteraf stellen.

Vooraf zien we een geweldige dansshow van 2 ‘Cobuboys’ meiden. Ze doen het geweldig, alle kinderen op het hoofdveld swingen mee. Na dit dansgeweld kunnen de spelen beginnen! De 1e twee onderdelen worden keurig afgewerkt. Wat een plezier hebben de kinderen zeg en wat zijn ze fanatiek! Er volgt een pauze, want al die inspanningen vergen natuurlijk de nodige energie in deze hitte. Na een hapje en drankje gaan we verder met de 3 volgende onderdelen. De kinderen blijven enthousiast en alle onderdelen worden dan ook op een plezierige wijze afgewerkt. En dan zitten de spelen erop. Wat is de tijd gevlogen! Alle kinderen krijgen natuurlijk een medaille want zij waren allemaal ware kampioenen vandaag. Na de prijsuitreiking….is er weer eten en drinken natuurlijk! Er is brood, gekookte eitjes en zelfs kibbeling! En dan is het afscheid gekomen. De kinderen verlaten tevreden per bus ons sportpark.
Na hen uitgezwaaid te hebben kunnen we concluderen dat het een geweldige dag is geweest. Wat hebben de kinderen (en wij ook natuurlijk) genoten!
Heel veel complimenten zijn op zijn plaats voor het organisatiecomité ; Karolin Darcin, José BosschaDanny BroodkoornPiet Ouwerkerk enMarjo Rem en natuurlijk ook voor de vele vrijwilligers die de Koningsspelen tot een onvergetelijke dag maakten. Ook dank aan de vele sponsors waaronder Hoogvliet, SRO en nog veel meer, allen dank!
Dit smaakt naar meer dus wat mij betreft volgend jaar weer!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)