Wessel, Wartburgia en strafschoppen

Wartburgia en strafschoppen, Wessel Schmidt weet er wel raad mee! In de spanning van de wedstrijd en de zwaarbevochten overwinning van afgelopen zaterdag had ik er geen erg in, maar ik zag het wel toen ik de wedstrijd in de historische overzichten verwerkte! Opmerkelijke feitjes!

Op 17 februari 2018 mocht Cobu Boys in de slotfase twee keer een strafschop nemen. Beide keren schoot Wessel Schmidt raak, in de 76e en in de 92e minuut. Twee strafschoppen binnen een kwartier benutten, dat is wel bijzonder.

Nu is 2 strafschoppen in 1 wedstrijd wel bijzonder, maar niet uniek. Het is minimaal één keer voorgekomen dat Cobu Boys in een wedstrijd drie strafschoppen kreeg. Dat was vorig jaar in de uitwedstrijd bij Austerlitz, waar Cobu Boys met 2-5 won. In de 1e minuut mocht Wessel Schmidt al een penalty nemen (raak), waarna hij na een half uur geblesseerd raakte en werd vervangen door Cumali Karaman. Na ruim een uur mocht Cobu Boys opnieuw een strafschop nemen. Cumali Karaman schoot raak en dat deed hij ook in de 90e minuut bij de derde strafschop in één wedstrijd voor Cobu Boys.

Wat ook opvallend is: Wessel scoort opnieuw tweemaal tegen Wartburgia. Dat deed hij in de uitwedstrijd ook al! Nog leuker, ook in de uitwedstrijd scoorde hij uit een strafschop. Dus in één seizoen vier keer scoren tegen één tegenstander en daarvan drie keer uit een strafschop. Knap werk!