Belangrijke zege CB1 tegen Wartburgia

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Door een 3-2 zege op Wartburgia is de aansluiting met de middenmoot een feit.  Bert de Ruiter was uiteraard weer aanwezig om de wedstrijd in geheel eigen stijl vast te leggen.

Na 8 minuten spelen is de gewenste middenmoot ver weg als Wartburgia de 0-1 scoort, tegenvaller! 8 minuten later zien we Dennis van Westerlaak goed doorzetten op het middenveld, waardoor Wessel Schmidt onze Robin van den Brom weet te vinden die vanaf links strak voorgeeft op Tom Winter die uithaalt…over!
In de 22e minuut speelt Marciano Rijnders zich mooi vrij en haalt hij ook mooi uit…dit keer moet de keeper van Wartburgia zijn uiterste best doen om dit schot te keren…hij tikt deze inzet uit zijn linkerhoek tot corner.
6 minuten later zien we Boris Bunnik passen op Tom, die zijn mannetje passeert en daarna vanaf rechts voorgeeft….helaas voor ons wordt deze mooie actie niet afgemaakt…een verdediger van Wartburgia tikt tot corner. We gaan verder op zoek naar de gelijkmaker……

PERFECTE STEEKBAL

In de 31e minuut zien we Wessel vanaf links een corner nemen… Wesley Lans haalt uit…net over!
Een paar minuten later een perfecte steekbal van Wessel op Robin die rechts naast knalt…het zit niet mee!
Het is inmiddels de 37e minuut als Robin vanaf links voorgeeft op Wessel die uithaalt…(ver) over. We komen goed weg als Boris in de 43e minuut een bal van de doellijn weet te halen en ons behoedt voor een 0-2 achterstand. Die gewenste gelijkmaker moet dan maar in de 2e helft gaan vallen. We gaan eerst maar eens rusten.
Na deze rust zien wij Gian Derks in het veld staan die de geblesseerde Lars Van der Zanden komt vervangen.
Het is de ‘verse’ Gian die in de 46e minuut keurig de bal terug legt op Robin die in de 16 uithaalt…hands!
De scheidsrechter ziet het anders….
In de 50e minuut komen we echt goed weg als onze tegenstander voor open doel over schiet…wat een mazzel zeg!
4 minuten later haalt  net buiten de 16) Marciano uit…zijn schot gaat maar net naast.
In de 60e minuut een wissel…Cumali Karaman gaat eruit en Angelo Kramers komt erin.
8 minuten later neemt Robin een corner waaruit Wesley over kopt.
Hierna moet Sander van Andel aan de bak…met een mooi reflex red hij…meer dan een corner zit er voor onze tegenstander niet in.
De gewenste gelijkmaker valt in de 75e minuut. We krijgen een penalty als Wesley onderuit wordt gehaald. Het is Wessel die de gegeven strafschop keurig in de rechterhoek schiet, 1-1.

STREEP

Hierna kunnen we zomaar op voorsprong komen als Robin een corner neemt waaruit Wesley tegen de lat kopt! Diezelfde Wesley maakt het even daarna wel af…met zijn linker…een streep…in de uiterste linkerhoek, 2-1!
Je denkt dan dat de wedstrijd gespeeld is, maar niets in minder waar. In de 85e minuut scoort onze tegenstander de 2-2!
Het is de 87e minuut…Tom haalt uit…over!
En dan is er nog maar 1 minuut te spelen….
Een handsbal in de 16 van onze tegenstander levert ons een penalty op. Het is wederom Wessel die achter de bal gaat staan…..hij mist nooit….ook dit keer niet…wat een klasbak…3-2!!!!!

Ja wij winnen deze (niet beste) belangrijke pot en stijgen naar plaats 9 met zicht op meer en krijgen ook nog 100 euro in onze handen gedrukt van Ralph Sargent en Aaldert Hofman om dit te vieren,  dank! Een andere trouwe supporter zorgt voor de snacks na afloop. Ja ook jij namens de spelers bedankt Gary Rumawas!
Voordat ik het vergeet…er was ook nog een verkiezing van de ‘man of the match’. Zelf had ik Boris hoog zitten en vond ik Wessel met zijn 2 genomen penalty’s (ga er maar aanstaan) zeer belangrijk voor de overwinning vandaag. Onze trouwe supporters kozen unaniem voor Wesley en daar kan ik mee leven hoor…een geweldige 2e helft speelde hij…en wat een streep die 2-1 zeg!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)