Belangrijke zege Cobu Boys 1

Cobu Boys 1 heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. De mannen van Bert van den Brom waren met 2-1 te sterk voor hekkensluiter De Meer. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Op 23 september 2017 speelden we onze eerste competitiewedstrijd tegen De Meer Sv. Het werd toen in Amsterdam een teleurstellend gelijkspel, 1-1. Vandaag gaan we thuis in Amersfoort voor een beter resultaat…….
De eerste 26 minuten van de 1e helft zijn niet best.
In de 31e minuut valt de 1-0. Robin van den Brom vindt Dennis van Westerlaak, die vanaf rechts strak voorgeeft op Illias Stremming, die heel mooi weet te scoren.
Even daarna zien we Dennis wederom vanaf rechts strak voorgeven…dit keer op Cumali Karaman….een niet te missen kans….ik vergis me…er wordt wel gemist!

Gelijkmaker

We zitten in de 37e minuut als De Meer sv net buiten de 16 een vrije trap mag nemen. Trainer Bert heeft er geen goed gevoel over…hij krijgt gelijk…de bal belandt in de rechterhoek, 1-1.
Een paar minuten later zien we Cumali op (wederom) aangeven van Dennis naast schieten.
Hierna is De Meer Sv aan de beurt. We zien een enorme kans…een kopbal….een schitterende reflex van Wouter Duizendstra voorkomt dat we met een achterstand de rust in gaan.
We gaan aan de thee…..
Tijdens de thee krijgen we te horen dat Tom Winter onze Cumali gaat vervangen. Een rentree na
zoveel jaren, super!
Tom wordt in de 48e onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied. Een vrije trap volgt, maar helaas zonder succes.
3 minuten later geeft Robin vanaf links voor op Dennis die ons op voorsprong kan brengen. De keeper van De Meer werkt echter niet mee…hij weet de inzet van Dennis met zijn voet te keren.
In de 54e minuut is er een schitterende vrije trap vanaf 20 meter van Robin….de keeper van De Meer weet zijn schot uit de rechterbovenhoek tot corner te tikken.

Weergaloos

4 minuten later is het wel raak als Wesley Lans van achteruit met een weergaloze trap (wat een inzicht zeg) Robin weet te vinden, die (zoals we gewend zijn) vakkundig ons op voorsprong schiet, 2-1!
In de 68e minuut moet Lars Van der Zanden met een (rug) blessure het veld verlaten. Hij wordt vervangen door de van een blessure teruggekeerde Angelo Kramers. Er zijn nog 15 minuten te spelen als Wouter een mooie redding verricht, hij tikt een vrije trap van De Meer tot corner.
Een wissel volgt. Illias gaat eruit en Marciano Rijnders komt erin.
In de 79e minuut speelt Wessel Schmidt op Robin die strak voorgeeft op Dennis…in zijn loop schiet hij naast…wat een kans zeg! Het is onze tegenstander die al enige tijd 1 op 1 is gaan spelen en zelfs weet te scoren! Gelukkig voor ons wordt er buitenspel gegeven, mooie meevaller! Ondanks de druk van De Meer sv houden we stand. We kunnen in blessuretijd nog scoren als Wessel vanaf links door Robin bediend wordt…Wessel passeert een mannetje…en schiet in…de keeper van De Meer sv redt.  We winnen deze niet beste wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

Vandaag dus geen beste wedstrijd maar wel een belangrijke overwinning. Heel veel dank aan alleskunner Aart Van Putten die de zieke Bart de Graaf verving en foutloos vlagde, respect!
Man of the match? Het werd Dennis…oké hij miste 2 kansen…maar wat een inzet weer vandaag zeg, een voorbeeld voor iedereen dus helemaal verdiend!