”Ik vind het heel belangrijk dat ze veel plezier hebben”

  • in

Cobu Boys MO17-1 kent dit seizoen een bijzondere staf. De trainingen staan onder leiding van Maaike de Vos en Piet Ouwerkerk. Maar op zaterdag staat Gert Jan Smit vaak voor de groep. Hij vindt het leuk om te doen. 

Hoe vind je het om trainer te zijn bij de wedstrijden? 

”Ik vind het een leuke uitdaging. Het doet me goed om die meiden wat bij te kunnen brengen. En het is helemaal mooi als ze het toepassen in de wedstrijden. Ik vind het heel belangrijk dat ze veel plezier hebben.”

Wat stel je jezelf als doel? 

”Mijn doel is om met elkaar een goede teamprestatie neer te zetten. Winnen is mooi, maar het is niet alles.”

Hoe ging het in de najaarscompetitie?

”Ik had vooraf geen hoge verwachtingen. We gingen voor het eerst deelnemen in een 017-competitie. En het was niet heel makkelijk. Een aantal meiden kunnen nog in de 015 spelen. Maar in de loop van het seizoen zie je ze ontwikkelen. Ik zag een aantal duidelijk beter worden. Ook het team werd steeds sterker als geheel.”

Wat was het mooiste moment? 

”Het klinkt raar, maar het was een wedstrijd die we verloren. Het was in de eerste speelronde op bezoek bij Amsvorde, de ploeg die uiteindelijk kampioen werd. Het werd 5-3, maar we gaven uitstekend tegenstand. De meiden toonden vechtlust en er werd prima gevoetbald. En dat ondanks het leeftijdsverschil met de speelsters van de tegenstander.”

Wat verwacht je van de komende competitie? 

”Ik verwacht dat we in de subtop gaan meedraaien. We treffen veel tegenstanders die we ook al tegenkwamen in de najaarscompetitie. Dus ik verwacht een spannende en boeiende competitie waarin de meeste teams aan elkaar gewaagd zijn. Ik hoop dat het plezier blijft en dat iedereen zich blijft ontwikkelen.”

SONY DSC

Attachment

1 Comment

    • Krijn

      11 februari 2018

      Goed bezig Gert-Jan!

Leave a Comment

(required)

(required)