CB1 stunt tegen koploper AH

CB1 heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door gelijk te spelen tegen AH 78. De mannen van Bert van den Brom vochten voor wat ze waard waren en werden daarvoor beloond met een punt: 1-1. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag treden we aan tegen koploper AH 78 zonder de geblesseerde Mike de Graaf, die echt niet kan spelen…gekneusde ribben heeft ie! Gelukkig hebben we ook nog Yannick Tielen op wie we een beroep kunnen doen…..klasse!

Al na twee minuten krijgt Cobu Boys een enorme kans. Wesley Lans weet vanaf achteruit de (grieperige) Robin van den Brom te vinden, die Marciano Rijnders in scoringspositie brengt…Marciano schiet tegen de keeper van AH aan…dit belooft wat!
6 minuten later speelt speelt Marciano zich mooi vrij. Zijn uithaal gaat net over.

In de dertiende minuut komt Cobu Boys op voorsprong. Dat denken we in ieder geval. Vanaf rechts geeft Dennis voor op Robin. Hij kopt door op Damion Dekkers, die keurig scoort. Helaas wordt dit doelpunt afgekeurd….de grote vraag is op dat moment…waarom?

De ploeg van Bert van den Brom laat zich niet uit het veld slaan en gaat door met kansen creëren. Robin stuit op de keeper en Wessel Schmidt schiet over.

Na een half uur moet de goed spelende Angelo Kramers het veld verlaten omdat zijn knie ‘op slot’ zit (onze verzorgster Astrid van Beek-Zoutendijk gaf alles…helaas wist ook zij het juiste sleuteltje niet te vinden om dit slot open te breken).

Onze Angelo wordt vervangen door Danny de Vries. We zitten in de 38e minuut als via Damion onze Gian Derks vanaf links perfect voorgeeft op Robin. Die raakt de bal echter niet lekker, waardoor ook deze kans verloren gaat. Net voor het rustsignaal verovert diezelfde (grieperige) Robin de bal. Hij geeft perfect voor op Marciano, maar ook deze inzet verdwijnt niet tussen de palen.

Complimenten

In de rust krijgen onze jongens de nodige complimenten te horen van onze trainer Bert. ,,Er wordt goed strijd geleverd, er zit meer in’’’, zegt hij.
In deze 2e helft is de 1e kans dan ook voor Cobu Boys als Marciano onze Lars in stelling brengt…Lars zoekt en zoekt om dat plekje om te scoren…hij vindt het echter niet…hij schiet over.
Daarna (we zitten inmiddels in de 55e minuut) wordt er voor de 2e keer geel gegeven voor de nr 8 van onze tegenstander: rood! AH zal met 10 man verder moeten. Wij krijgen een vrije trap die Robin gaat nemen. Vanaf een metertje of 25 schiet Robin….zijn schot gaat 44 cm naast de doelpaal van AH, dit scheelt dus een haartje!
We gaan gewoon verder hierna. Het is (wat een inzet vandaag!) Marciano die voorgeeft op Robin die iets te zwak inkopt om te scoren. En even daarna?
Tja….wij hadden de kansen…maar verzuimden om te scoren…..
Het is AH die een vrije trap mag nemen in de 62e minuut….zij scoren wel, 1-0.
Even daarna moet Dennis met 2x geel het veld verlaten(onterecht) en spelen we 10 tegen 10.
Het leven is niet altijd eerlijk maar we moeten verder.
Dat doen we dan ook. In de 68e minuut weer een enorme kans als Robin vanaf links subliem voorgeeft op Marciano…die keeper van AH weigert om mee te werken en keert de inzet van Marciano. We staan nog steeds achter en trainer Bert besluit om Damion te wisselen voor Burak Yasir Rahat. In de 75e minuut komen we goed weg als AH zomaar op de paal schiet. Een minuutje hierna komt AH goed weg als Robin de bal verovert en strak voorgeeft op Marciano…hij schiet over. Het zit niet mee!

Terechte gelijkmaker

Een volgende wissel…Gian gaat eruit en Florian Wijsbeek komt er in.
En dan zitten we plotseling in de 81e minuut….
Op aangeven van Yasir weet Marciano te scoren, 1-1! Zo terecht deze gelijkmaker! En zeker loon naar werken van onze Marciano die vandaag een tomeloze inzet liet zien, helemaal verdiend dus!
Na deze gelijkmaker schiet onze tegenstander in de 82e minuut op de paal…billen knijpen dus!
Het blijft spannend…we zitten inmiddels in de 87e minuut…vanaf links Is het Robin die strak voorgeeft op Yasir…hij kan er net niet bij. Hierna komen we nog even onder druk te staan, maar sluiten we deze deze wedstrijd af met een dik verdiend gelijkspel. Wat een geweldige teamprestatie hebben we vandaag laten zien, ik heb genoten echt waar, respect voor iedereen dus.

Man of the match? Tja…hij is de meest ervaren speler van Cobu Boys 1….wat een inzet…hij ging de strijd aan, verloor geen duel en liet maar weer eens zien dat je op karakter heel wat kan bereiken…een diepe buiging voor Wesley Lans dus, respect!