Heroïsche zege C2 tegen Hees C1: 3-5

Onvoorspelbaar en onvoorstelbaar. Heroïsch en historisch. Oké, het is een amateur-jeugd-wedstrijd; maar toch. Afgelopen zaterdag was het vuurwerk in Soest. Hees C1 was gastheer in een waar spektakelstuk. De eerste helft viel nog mee. We speelden een goede wedstrijd en hadden een redelijk overwicht. Hees kwam er af en toe snel uit met een gevaarlijke counter. Toch kwamen we verdiend op voorsprong en wennen al aardig aan de bijna wekelijkse app in de appgroep; “1-0 Yordi”. Na de rust wist Hees de druk wat op te voeren. Een doelpunt hing in de lucht. De vraag was aan welke kant. Binnen 5 minuten was dat dus 3x aan de goede kant; 2-0 door Sven met een geplaatst schot via binnenkant paal, 3-0 via Roan (en een blunderende keeper) en 4-0 door Roan op eigen kracht. Dat lijkt, met nog ongeveer 10 minuten te gaan, een redelijke veilige voorsprong.
Niets was minder waar! Waar wij in 5 minuten 3 keer wisten te scoren; Hees deed er 3 minuten over om 3 keer het net te vinden. We gaan als technische staf samen met een team psychologen, haptonomen en andere hulpverleners op zoek naar de oorzaak van deze tijdelijke mentale dip. Geheel onverklaarbaar! Maar even zo hoopvol was de ‘wederopstanding’. Een mooi stukje teamgeest kwam naar boven. Waar de 4-4 op de loer lag was, werden de schouders er even goed onder gezet. Het was Yuan die 2 minuten later snoeihard uithaalde vanaf de 16-meter-lijn, BOEM! 3-5. De laatste 3 minuten was het nog even billenknijpen maar de overwinning werd alsnog binnengesleept. Dit zijn toch (vooral achteraf gezien) de mooiste overwinningen om mee te maken. Op naar weer een topper; volgende week tegen de (nieuwe) nummer 2; Hooglanderveen C3…dat vraagt om 70 minuten scherpte (dus geen 67 minuten..;-)