De jongste bikkels van CobuBoys

Vandaag stond om 08:30 de tweede wedstrijd van de nieuwe voorjaarscompetitie op het programma voor de toppers van Cobu-boys JO8-1. De voetbal.nl app was overbelast gezien de vele aflastingen en het winterse weer. Ondanks dat het vroor en sneeuwde, mochten deze bikkels aan de slag. Vorige week waren ze de competitie al goed begonnen met een 1-0 overwinning op de koploper. Toen scoorde Niek The in de allerlaatste seconde een penalty binnen en waren de eerste drie punten dik verdiend binnen.

Nu stond de wedstrijd tegen Hoogland JO8-4 op het programma. De doelpuntenmaker en alleskunner Niek The en Massin waren er vandaag helaas niet bij. Wel kregen we hulp van een nieuw lid Milo.

jo8_1

Met thermo-kleding en handschoenen begonnen de jongens fel. En na maanden trainen en oefenen werd er vandaag bij vlagen heel goed overgespeeld. En ook qua positie stonden we goed…Milan en Sem hielden alles achterin goed dicht. Waardoor de jongens steeds meer druk kon uitoefenen op de helft van de tegenstander. Uiteindelijk was het na een aantal corners raak. Rayhan nam weer een uitstekende corner richting de tweede paal….Forlan reageerde hier alert op en schoot de 1-0 hard binnen. Hierna hadden we nog een paar kansen maar het bleef 1-0 tot de rust. In de rust verving Forlan Thomas als keeper die wel wat beweging kon gebruiken aangezien hij maar 1 bal had gehad.

jo8_2 jo8_3

Na rust ging het iets moeizamer…de energie leek een beetje op of misschien toch de kou. Hoogland scoorde toen ook de gelijkmaker, na een hele mooie aanval, strak en hoog binnen.

Gelukkig werden de boys toen weer geactiveerd en gingen ze weer fanatiek aan de slag. Weer vlak voor tijd scoorde ditmaal Koen de winnende heel mooi binnen na een goede actie.

Mooiste compliment was de reactie van sommige Hoogland ouders: die als excuus gaven dat hun jongens allemaal van eind 2009 waren en niet konden geloven dat vandaag 2 jongens van ons nog steeds 5 jaar zijn en 4 net zes jaar.

Twee gespeeld, zes punten en hele trotse ouders en trainers

 

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)