Cobu Boys 1 winterkampioen !

SONY DSC

Door een 2-4 overwinning bij ‘t Vliegdorp mag Cobu Boys zich winterkampioen noemen. Een trotse Bert de Ruiter legde de wedstrijd met veel plezier vast. Hier volgt zijn verslag.

Vandaag kunnen we als ‘winterkampioen’ de eerste helft van dit seizoen afsluiten, maar dan zal er eerst nog moeten worden gewonnen van Vliegdorp. Dit team, getraind door Femke van Odijk, zal zich echter niet zomaar gewonnen geven.

Dit blijkt al in de 3 minuut van deze wedstrijd. De aanvoerder van Vliegdorp schiet strak in de kruising. Sander van Andel is kansloos, we staan 0-1 achter!

We zijn een paar minuten later als een corner van Wessel Schmidt op het hoofd van Wesley Lans belandt, die daarna Robin van den Brom bereikt. Diens kopbal gaat net over. Even later doet Leroy Baum hetzelfde.

We krijgen kansen en worden sterker. In de 9e minuut geeft Robin strak voor en glijdt Damion Dekkers heel mooi de 1-1 binnen. Dat geeft de burger moed! Cobu Boys heeft de smaak te pakken. Een corner van Wessel wordt daarna in de 10e minuut door Robin net over gekopt. Na ruim een kwartier te hebben gevoetbald, zien we Wesley passen op Damion, die afgeeft op Robin, Robin schiet rechts (rakelings) naast.

We zitten in de 20e minuut als Damion vanaf rechts Wessel weet te vinden. Wessel schiet koelbloedig de 1-2 binnen.

Als 3 minuten later diezelfde Wessel zich mooi vrij speelt en vanaf ruim 20 meter schitterend de 1-3 in de hoek schiet, dan denk je: ‘dit wordt een mooi middagje’.

Na een half uur gespeeld te hebben zien we Robin met 1 beweging 3 tegenstanders uitspelen en ook nog de 1-4  scoren, genieten!

Hierna komen we in een mindere fase. We vergeten om te voetballen…en waar is dat middenveld? Een paar minuten voor de pauze weet Vliegdorp dan ook te scoren. Een vrije trap vanaf rechts belandt in de linkerbovenhoek, 2-4.

Na de rust zien we Robin in de 50e minuut vanaf rechts uithalen. Via de keeper van Vliegdorp belandt zijn schot op de lat.

De wedstrijd wordt er niet fraaier op. Toch krijgen we in minuut 65 een mooie kans op 2-5 als Damion vanaf links Robin weet te benaderen. Robin laat Angelo Kramers bijna scoren, Angelo schiet echter net naast.

Na het missen van deze kans moet Angelo het veld ruimen voor Jelle Bakker. Twee minuten na deze wissel is er een vrije trap van Wessel, die net naast gaat.

Hierna moet Sander aan de bak. In de 81e minuut verschijnt er een speler van Vliegdorp voor zijn neus, maar met een schitterende reflex weet hij een bal uit zijn goal te rossen.

Hierna krijgen we toch nog een paar kansen. Wessel kan zomaar de 2-5 scoren en ook Robin. Hij schiet in minuut 82 vanaf 30 meter….de keeper van Vliegdorp staat op de juiste plek. Minuut 86: Damion speelt vanaf rechts in op Wessel…..Wessel verlengt op Robin….die haalt uit…zo hard…..via de knie van de keeper wordt dit schot uit de rechterhoek gehaald. Meer zat er vandaag niet in. We winnen met 2-4 van een tegenstander die er voor ging maar tekort kwam. Geen beste wedstrijd, maar wel gewonnen! Achterin stond het weer goed vandaag met Mehmet, Mike de Graaf, Leroy en Yannick Tielen. Op het middenveld Dennis van Westerlaak , Wesley en Wessel. Voorin genoeg druk met Robin, Angelo en Damion. Routinier Wesley na afloop: ‘Dit was nou zo’n wedstrijd waarin we moesten bikkelen en dat hebben we gedaan!! Voetballend niet heel best (op 20 minuten na) dus moesten we maar aanpoten…en dat hebben we gedaan!! Heerlijk op de goede weg. Complimenten voor de groep, maar ook voor de staf.”

Man of the match vandaag? Ik had er drie op mijn lijstje staan.

Robin, omdat hij doorspeelde met pijn in zijn enkel en omdat hij regelmatig liet zien dat er maar weinig spelers zijn die hem van de bal kunnen krijgen..hij is technisch zo goed onderlegd en oooh wat geeft ie toch mooie passes en schiet ie onmenselijk hard!

-Damion omdat hij onverzettelijk is…zo sterk aan de bal…en wat heeft deze man een geweldige instelling…

– ja en dan die 3e….al wekenlang een genot om naar te kijken…verdere uitleg is overbodig, WESSEL, hij is natuurlijk the man van deze match!