Bert de Ruiter krijgt een zevenklapper cadeau

feestBert de Ruiter wilde graag een cadeautje voor zijn verjaardag. De leider van ons eerste elftal werd op zijn wenken bediend: ons eerste elftal versloeg Eemboys zaterdag met 7-1. Als tegenprestatie maakte Bert het volgende wedstrijdverslag.

Het is 14.00 uur als ik in de bestuurskamer in gesprek raak met een verslaggever van het AD. ‘Wie gaat het verschil maken vandaag?’, vraagt hij. Ik geef de verslaggever een naam en beloof dat deze speler minimaal twee keer gaat scoren. Het is 14.23 uur als ik aan desbetreffende speler vraag of hij er vandaag twee wil maken…ik ben tenslotte jarig geweest…geef me een kadootje!

We zitten in de 3e minuut als Damion De de 1-0 scoort op aangeven van Dimitri van Dam. Wat een lekkere start zeg!

In de 7e minuut kopt Leroy Baum over uit een corner van Dimitri en 3 minuten later zien wij een handige steekpass van Wessel Schmidt die Damion bereikt. Vanaf rechts geeft Damion voor op Robin, die er net niet bij kan. Wie er wel bij kan is een verdediger van Eemboys…bijna een eigen doelpunt…..net naast! We zitten in de 11e minuut als we goed wegkomen. Eemboys schiet op de lat!

Even daarna….49 seconden later dus…..een mooie pass van Dimitri op Damion die handig van zijn tegenstander wegdraait en raak schiet: 2-0.

In de 31 minuut een geweldige pass van Damion op Wessel die voorzet op Robin. Wordt onze spits daar niet onderuit gehaald? Volgens de scheidsrechter niet, geen penalty dus.

42e minuut….een schot van Leroy…de keeper van Eemboys redt. Hierna volgt er nog een doelpoging van Robin op aangeven van Leroy. Zijn schot wordt door de keeper van Eemboys gekeerd.

Na 5 minuten in de tweede helft besluit Damion een directe tegenstander te passeren en op maat de bal af te geven op Robin. Er wordt niet gescoord…geheel vrij voor de keeper schiet Robin naast. Even hierna wederom een geweldige kans…Robin geeft vanaf links een voorzet op Damion die de bal klaar legt voor Dimitri….Dimitri schiet over.

In de 56e minuut volgt er een wissel. De man van 2 assists (Dimitri) gaat eruit en Angelo Kramers komt erin Een minuutje later wordt een vanaf rechts genomen corner van Robin van den Brom schitterend ingekopt door Leroy, hij kopt via de grond in de linkerbovenhoek, 3-0!

Het is inmiddels de 58e minuut. Een geweldige mooie pass van Robin op Angelo…..hij schiet de 4-0 binnen Een paar minuten later is het weer raak. Robin passt op Damion, die wil deze bal er wel in schieten, maar onze tegenstander denkt er anders over…..ze schieten hem er zelf liever in,5-0!

We zitten inmiddels in de 63e minuut als trainer Bert een dubbele wissel toepast. Wessel wordt vervangen door Jelle Bakker en de wederom goed spelende Lambert Bax maakt plaats voor Jurrien Nieman. Even daarna zien wij Damion vanaf links de keeper van Eemboys 2x dollen, waarna hij voorzet op Wesley, die net naast kopt. Dat hierna in de 80e minuut Dennis van Westerlaak de 6-0 erin schiet is geen verrassing, altijd alert deze man!

In de 82e minuut speelt Angelo op Wesley Lans, die vanaf links Robin weet te benaderen. Robin maakt het keurig af, hij schiet in de uiterste rechterhoek de 7-0 binnen.

Even daarna kan Robin nog een keer scoren, maar hij doet dit niet. In een 3 tegen 1 situatie schiet hij naast. Eemboys weet in de 87e minuut nog een doelpunt te maken. Sander van Andel is kansloos als de bal links in de bovenhoek wordt geknald, 7-1.

En dan moet je weer een man of the match benoemen. Wie o wie van de 3?

Vandaag speelde Mike de Graaf wederom zeer sterk en liet Leroy Baum liet zien wat een krachtpatser hij toch is. En dan was er nog die andere bikkel. Die man die mij vooraf beloofde om twee keer te scoren en dit ook daadwerkelijk deed! Ik ga vandaag dus voor Damion, respect!