Eerste zege in eerste klasse

Cobu Boys MO15-1 heeft de eerste zege in de eerste klasse binnen. De thuiswedstrijd tegen AFC IJburg werd met 5-2 gewonnen. Het spel was niet altijd even goed, maar met een prima zege maakt dat niet zoveel uit.

Al na 30 seconden lag de bal in het net. Leila werd weggestuurd en ze rondde rustig af. IJburg begon niet best en de meiden van Bert wel. Het was geen verrassing dat de thuisploeg snel op 2-0 kwam. Opnieuw was het Leila die de keepster van IJburg passeerde. Na de 2-0 ging IJburg wat beter spelen en zo werd het wat meer een wedstrijd. Maar de rood-zwarten leken het duel te beslissen. Weer was Leila de verdediging van IJburg te snel af en dan weet je wel wat er gebeurd… Maar IJburg gaf niet op en maakte in ieder geval een eretreffer. Een mooie aanval werd prima afgerond. Hierna brak een fase aan waarin de meiden van Cobu Boys er even niet aan kwamen. IJburg bleef op de helft van de thuisploeg en leek zelfs op 3-2 te komen. Daphne hield de bal niet vast, maar toch de treffer niet.  Daar kwam de Amersfoortse ploeg goed weg. Leila zorgde met de 4-1 weer voor een ruime voorsprong. Maar IJburg kwam opnieuw snel terug. Daphne kreeg een voorzet niet weg en helaas werd het nog voor de rust 4-2.

In de tweede helft gebeurde er niet heel veel meer. Het lukte IJburg niet om het weer echt spannend te maken. Waar de eerste helft zeer doelpuntrijk was, bewoog het net in de tweede helft maar een keer. Nou denken jullie vast: Weer een goal van Leila! Maar nee. DIt keer was het Kimmy die scoorde. Hiermee zorgde ze voor een 5-2 eindstand.

Ik ben trots op alle meiden. Iedereen wordt steeds beter, maar deze keer wil ik er een speelster uithalen. Lilly, wat ben je goed! Zo rustig aan de bal en het verdedigen gaat je ook al zo goed af. En zo gefocust! Ga zo door!