Old Friends: De Spelerspas van Arie van Bemmel

Een juweeltje uit het archief, zonder twijfel. Kijk nu eens naar dit plaatje. Herkent u hem? De jeugd straalt er van af, toch? Kent u de gele kartonnen legitimatiekaarten nog? Voorbedrukt en met de hand ingevuld. Vandaag de dag hebben we de oranje KNVB Spelerspas in klein formaat en geplastificeerd. Vroeger ging dat anders, hoewel…

Hier hebben we de spelerspas van kandidaat-voorzitter Arie van Bemmel uit 1986. Voorzien van een goed gelijkende pasfoto en voorzien van handtekening en bevestigd met een nietje. Ja, ja, 30 jaar geleden was Arie van Bemmel ook al lid van onze vereniging en hij speelde toen al bij de senioren in Cobu Boys 2.

Opvallend is natuurlijk dat we toen nog de KNVB Afdeling Utrecht hadden, dat is later opgegaan in KNVB district West 1. Het KNVB Relatienummer bestond ook nog niet. Je noteerde simpelweg het nummer van de eigen Cobu Boys ledenlijst. De geldigheid van de legitimatiekaart was 5 jaar en het was een heel gedoe om die kaarten te op te sturen naar de KNVB en dan met stempel en einddatum terug te krijgen.

Ik ben blij met de nieuwe spelerspassen, maar dit oude spul heeft toch ook z’n charme. Old Friends…

spelerskaart-arie-van-bemmel

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)