CB 1 verliest in topper van OSO

wesley lans2De mannen van Bert van den Brom streden zaterdag voor wat ze waard waren, maar het bleek net niet genoeg om koploper OSO te verslaan. Onze boys verloren met 3-2, onder meer als gevolg van twee penalty’s (tegen). Onze verslaggever Bert de Ruiter was uiteraard weer van de partij en maakte het volgende verslag.

Vandaag wacht ons een heuse topper. OSO staat eerste, wij derde. Vooraf heb ik al het nodige gehoord in de wandelgangen. ‘Een goede ploeg met een snelle linksbuiten, dat zal geen makkie worden’, zegt een speler van De Posthoorn.

Trainer Bert van den Brom heeft de mannen op scherp gezet. ‘Geen duels verliezen, niet reageren op foute beslissingen van de scheidsrechter en ga uit van je eigen kracht; dan gaat het zeker lukken’, zegt hij in de wedstrijdbespreking. Vol vertrouwen gaan we de wei in.

Dat vertrouwen krijgt een ‘knakkie’ als wij in de 6e minuut een penalty tegen krijgen en OSO hieruit de 1-0 scoort.

Het is een klein ‘knakkie’ gelukkig. 2 minuten later staat het alweer gelijk. Een corner van Wessel Schmidt wordt schitterend ingekopt door Wesley Lans; werelddoelpunt!

In de 11e minuut is daar onze Dennis van Westerlaak, die vanaf het middenveld Robin van den Brom weet te bereiken. Robin kan ons zomaar op voorsprong zetten, maar hij schiet naast. Ook een vrije trap van Wessel Schmidt levert niet de gewenste 1-2 op.

Onze tegenstander krijgt hierna ook kansen. In de 15e minuut schiet OSO net naast en twee minuten later wordt er geweldig ingekopt. Keeper Sander van Andel weet deze kopbal op miraculeuze wijze met zijn vingertoppen over zijn doellat te tikken.

In de 18e minuut krijgt de thuisclub opnieuw een kans, maar het schot gaat naast. 6 minuten later moet Sander een bal uit zijn linkerhoek stompen om een voorsprong van OSO te voorkomen. Het wordt de hoogste tijd dat wij ook weer eens wat laten zien. Dit laten wij even later dan ook zien in de 29e minuut als Yannick Tielen vanuit achteren een perfecte bal geeft op Damion De, die keurig verlengt op Robin. Hij (Robin dus) scoort de 1-2, wat een mooie aanval zeg, genieten!

Drie minuten later passt Wessel op Damion. Damion haalt uit stand in één keer uit; net over!

We zitten in de 35e minuut als Robin een vrije trap net naast schiet. Hierna is OSO weer aan de beurt. In de 39e minuut vuren zij een schot af op Sander. Hij redt geweldig en tikt de bal richting corner. Nadat Sander 3 minuten later weer een redding heeft verricht, is hij in de 44e minuut toch echt kansloos als een aanvaller van OSO raak kopt: 2-2. Net voor de rust is er nog een schitterend moment van Wessel te zien. Zijn inzet wordt echter door de doelman van OSO net over de lat getikt. We gaan de rust in. Wat een mooie pot hebben we gezien tot nu toe. Dit smaakt naar meer!

De tweede helft is nog geen minuut oud als Wessel net naast schiet. Na een mooie redding van Sander in minuut 49 is het Robin die 5 minuten later uit stand, op aangeven van Wessel, uithaalt….net over!

In de 57e minuut is daar weer eens Sander. Ja, die spits van OSO staat opeens voor hem en denkt te scoren. Sander denkt er gelukkig anders over, mooie redding!

Drie minuten later is Robin fysiek de sterkste. Hij wint zijn duel en passt op Jelle Bakker, die voorgeeft op Dennis. Hij schiet net voor langs. Nadat Jannick (geblesseerd) gewisseld wordt door Jurrien Nieman laat Wessel Damion bijna scoren.

Nadat Jurrien een bal van de lijn heeft gehaald, is er weer een kans voor ons. Angelo passt op Wessel, die eerst een tegenstander mooi uitkapt en daarna (iets te zacht) inschiet. De keeper van OSO stopt zijn inzet. En dan is daar de 77e minuut! We krijgen een penalty tegen. Waarom? Daar zijn de geleerden het na deze wedstrijd nog steeds niet over uit. Feit is wel dat wij hierdoor op een 3-2 achterstand komen te staan, Sander is kansloos.

Trainer Bert wisselt hierna Angelo Kramers (wat een geweldige inzet liet hij zien in de 2e helft zeg!) voor Dimitri van Dam. Daarna zien we Jurrien mooi passen op Damion, die strak voorgeeft op Robin…….buitenspel wordt er gegeven!

Met nog 5 minuten te spelen volgt er nog een wissel. Jelle gaat eruit en Boris Bunnik komt erin. We zetten nog even druk op onze tegenstander. Wessel scoort bijna en in de laatste minuut van deze wedstrijd kopt Wesley naast. De scheids fluit af….3-2 verloren. Een enorme domper, een gelijkspel was zeker verdiend geweest maar het is niet anders. Vandaag speelden we een goede wedstrijd en gingen we ervoor. Complimenten dus aan een ieder.

Een uur na deze wedstrijd krijgen we een whatsappie van Wesley Lans…..’Boys..ondanks het verlies toch de complimenten dat we met zijn allen gevochten en geknokt hebben. We winnen er geen punten mee, maar wel wordt hierdoor nog meer een eenheid gecreëerd!! Trots op jullie TIJGERS!’

Kijk en dan wordt uw verslaggever geraakt. Wesley zegt datgene wat ik ook vind. Ik heb van iedereen genoten vandaag. Geweldige inzet van Lambert Bax , Mike de Graaf, Jelle Bakker en ga zo maar door…..een echte teamprestatie werd er geleverd. Man of the match? Wesley natuurlijk!