45-plus toernooi Harderwijk

De 45-plussers van Cobu Boys sloten het seizoen vorige week zaterdag af met een toernooi in Harderwijk. Bert de Ruiter was erbij als leider. Hij maakte het volgende verslag.

En dan word je gevraagd om als leider/coach de Cobu Boys 45+ te vertegenwoordigen bij een toernooi in Harderwijk. Dan klapper je met je oren, hoor ik het goed? Natuurlijk wil je dit doen. De ultieme uitdaging, je voelt je vereerd!

Voordat de eerste wedstrijd begint, ben je onzeker. De zenuwen gieren door je keel. Ga er maar aan staan! Je weet dat je de beschikking hebt over 9 ervaren spelers, die qua niveau niets voor elkaar onderdoen. Je weet ook dat dit jongens zijn die al 30 jaar of langer voetballen. Wat je verder weet is dat deze mannen altijd voor de winst gaan en dat ze, op een enkeling na, zindelijk zijn.

In onze eerste wedstrijd gaat het net mis en verliezen we met 1-0. We moeten dan nog 3 wedstrijden. In de volgende ‘potjes’ gaat het nog een paar keer mis. Het is ook niet eerlijk! Wij zijn allemaal in de 50 jaar en hunnie nog net geen 49! In onze laatste wedstrijd gaan we echter helemaal los. Danny Broodkoorn scoort op weergaloze wijze! Op dat moment staat het 1-1. Kansen daarna genoeg om op voorsprong te komen. We zien doelpogingen van Aart Van Putten, Bart de Graaf en Piet Vastenburg! Helaas, ze gaan het netje niet in. We verliezen!

Een domper! Vooraf gingen we voor 6 punten. Het werden er echter nul. Normaliter zijn wij goed genoeg voor minimaal 1 punt. Nu helemaal niks! Wat ging er fout?

Achteraf blijkt dat er niets fout ging. Iedereen speelde vol passie. We gingen ervoor! We kwamen gewoon net iets tekort. Na de geweldige barbecue komt de vraag. Wie was onze man of the match? Was het Frank Strijbosch die met buikpijn bleef voetballen? Was het Jos Heuvel van Den die alles gaf? Of was het de fanatieke Piet Ouwerkerk ?

Nee mensen. Er was er maar één die hier recht op had. Het is onze keeper Dennis!

Leave a Comment

(required)

(required)