Geen contributieverhoging ondanks begrotingstekort

Hoewel Cobu Boys in het seizoen 2016-2017 afstevent op een begrotingstekort, wordt de contributie niet verhoogd. Dat werd maandagavond duidelijk op de algemene ledenvergadering, die door circa veertig belangstellenden werd bijgewoond. Interim-voorzitter Arie van Bemmel toonde zich na afloop tevreden over de opkomst. ,,Aangezien we normaal gesproken niet meer dan twintig leden mogen begroeten, ben ik blij met de belangstelling van vanavond. Ik heb ook behoorlijk wat jonge mensen gezien. Dat doet me deugd.’’

Door de stijgende kosten en de teruglopende inkomsten (vooral op het gebied van sponsoring) stevent Cobu Boys af op een tekort. Het is de bedoeling om dat gat vooral te dichten via extra kantine-inkomsten en sponsoring. Achter de schermen is de gloednieuwe sponsorcommissie, bestaande uit Danny Broodkoorn, Johan Flipse, Bart de Graaf en Piet Ouwerkerk, druk bezig om bedrijven te interesseren voor onze club. Flipse meldde aan het einde van de vergadering dat er momenteel veelbelovende gesprekken worden gevoerd.

Verhoging van de contributie was nooit een serieuze optie voor het bestuur, zo liet Van Bemmel weten. ,,Door het nieuwe kledingplan moeten onze spelende leden komend seizoen al extra in de buidel tasten’’, betoogde de voorzitter, doelend op de 35 euro die elke speler na de zomer mag neertellen in ruil voor een complete kledingset, sporttas en een bijbehorend presentatiepak.

Het nieuwe kledingplan riep vragen op bij de lagere seniorenelftallen, namens wie Coen Heijnders het woord voerde. Het bestuur gaat binnenkort met een vertegenwoordiging van deze teams om de tafel om de plooien glad te strijken. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we een  oplossing vinden waar alle partijen zich in kunnen vinden’’, stelde bestuurslid Piet Ouwerkerk.

De vergadering maakte verder duidelijk dat er achter de schermen het nodige gebeurt. Zo wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website (www.cobuboys.nl gaat 1 september ‘live’), komt er weer een presentatiegids en bereidt de jubileumcommissie een prachtig feest voor (op zaterdag 27 augustus).

In de rondvraag werd nog aandacht gevraagd voor het tekort aan scheidsrechters en het materiaal (te weinig ballen voor de lagere seniorenelftallen). Het bestuur zegde toe hier werk van te maken.

 

Leave a Comment

(required)

(required)