Cobu Boys 1 – Posthoorn 1: 3-2

Vandaag kunnen we ons plaatsen voor de nacompetitie, maar dan moet er wel gewonnen worden in de derby tegen Posthoorn. Dat dit geen ‘makkie’ zal worden, weten we vooraf. Het fysiek sterke Posthoorn zal zich niet zomaar gewonnen geven.

In de 6e minuut het eerste wapenfeit van Cobu Boys. Via een combinatie van Damion De en Wessel Schmidt belandt de bal bij Robin van den Brom, die uithaalt. De keeper van de Posthoorn weet zijn schot te keren.

Een minuut later lijkt het er toch echt op dat Tim Govers scoort op aangeven van Wessel. Zijn ‘doelpunt’ wordt echter afgekeurd wegens buitenspel.

In de 9e minuut is er een kopduel in het strafschopgebied van Cobu Boys, waaruit de Posthoorn de 0-1 weet te scoren. Ging die bal er nu via het hoofd of een hand in het doel? Joost mag het weten. Feit is dat we achter staan en aan de bak moeten.

In de 13e minuut een kans voor René van der Vorst . Na een pass van Alex schiet hij over.

In de 25e is Damion alert bij wat misverstanden tussen de keeper en een verdediger van Posthoorn. Hij prikt de gelijkmaker binnen, 1-1.

7 minuten later geeft Robin vanaf links een voorzet op maat richting Wessel, die raak schiet, 2-1 dus!

In de 37e minuut is Posthoorn gevaarlijk als er een vrije trap genomen mag worden. Sander van Andel weet de bal maar net over de lat te tikken.

Een minuut later kan Sander weer aan de bak. Hij verricht een mooie redding op een schot van onze tegenstander.

Als Sander in de 44e minuut nog een kopbal van Posthoorn uit zijn goal weet te tikken, mogen we blij zijn dat we gaan rusten met een voorsprong. Geen beste 1e helft zeg. Te weinig beweging, de vooraf afgesproken posities worden niet gehouden en veel onrustig spel van achteruit.

Dat moet de 2e helft anders!

Die 2e helft is nog geen minuut oud als Wessel de bal op Tim geeft en diezelfde Tim vanaf links tegen de lat schiet.

In de 48e minuut geeft Tim een mooie voorzet op Robin, die de bal tegen de keeper schiet.

In de 64e minuut wordt Damion vervangen door Angelo Kramers en in minuut 68 komt Matthijs Voost erin voor René.

Ondertussen laat Tim regelmatig zijn goochelkunsten zien op links. Nadat  hij twee tegenstanders eruit gelopen heeft, schiet hij tegen de keeper aan. In de 72e minuut bedient hij na een mooie actie Angelo op maat. Diens schot levert echter geen doelpunt op.

In de 78e minuut een geweldige kans voor Robin. Op aangeven van Wessel schiet hij met alleen de keeper voor zich naast. Even later lepelt Jelle Bakker de bal over de goal na een corner van Tim.

Het wordt nog billen knijpen als er een penalty voor Posthoorn volgt. Volgens Jasper van der Bijl raakte hij echt de bal, maar volgens de scheidsrechter een tegenstander. Posthoorn benut de penalty, 2-2. Wat een tegenvaller zeg!

Het is Leroy Baum die vlak voor het eindsignaal sierlijk valt in het strafschopgebied van onze tegenstander. Volgens eigen zeggen werd hij aan zijn shirt getrokken en is de penalty terecht gegeven. Deze wel of niet terecht gegeven strafschop wordt door onze Tim benut en we winnen met 3-2. De nacompetitie is bereikt, dus het is feest! Een feest dat mede door onze trouwe supporters gelijk goed van start kan gaan. Zij verrassen de spelers met een spontaan ingezameld bedrag, dank hiervoor.

Man of deze match? Jasper, die al weken met tomeloze inzet zijn taken verricht, geen duels verliest en dus keer op keer karakter toont, respect!