Het gras bij de buren: Juliana, Erika en VW

Hallo, ik ben Jan. Jan Kap. Dat was lang geleden mijn bijnaam bij CB. Moet je horen wat ik nu weer meemaakte…

Paar weken geleden had ik cursus, met collega’s uit het hele land. Bij de koffie spreek ik een collega uit Den Helder: “He, jij komt toch uit Amersfoort? Vorige week speelde een meidenteam uit Amersfoort bij mijn vereniging! Leuk voetbal. Ze speelden met een rood-zwart tenue. Ken je die?”

Ik dacht eerst dat hij Quick of Roda bedoelde. Maar nee, hij bedoelde Cobu Boys! Nou ja, de girls dus. Ik geloofde hem eerst niet, want wat doet Cobu Boys helemaal in Den Helder? Dat bleek overigens Julianadorp te zijn, want dat was waar die collega woont.

Die collega vertelde dat de Cobu Boys meiden met 2-1 hadden gewonnen van het team van zijn dochter. Cobu Boys bleef goed voetballen, in een vrij harde wedstrijd. Hij was onder de indruk van spits Erika, die twee keer scoorde. Veerle en Willemijn noemde hij de VW van het middenveld: stil, krachtig en technisch goede motor. Ach, eigenlijk was het hele team goed, met een betrouwbare keepster.

Je begrijpt, ik ben daarna zelf ook een keer gaan kijken bij Cobu Boys. Toen speelden ze gelijk tegen ’t Gooi. Ik vond ’t niet zo’n goede wedstrijd, maar ja. Van de toeschouwers hoorde ik dat deze meiden in de Hoofdklasse A spelen. Dat is topniveau, dat door geen enkele andere club in Amersfoort gehaald wordt bij de meiden! Nou, nou, petje af voor dit team! Ga zelf ook maar es kijken!

 

U ziet, het gras voor de Meiden is bij de Amersfoortse buren nergens groener dan bij Cobu Boys.

 

Groeten van Jan, Jan Kap.

Leave a Comment

(required)

(required)