Cobu Boys 1 – Hees 1: 2-1

Vandaag wacht ons de belangrijke wedstrijd tegen Hees. De trainer geeft in de wedstrijdbespreking aan waarom hij op een aantal posities wijzigingen heeft doorgevoerd. Heel begrijpelijk, want vandaag moeten we gewoon 3 punten pakken! Zo starten we vandaag met Robin van den Brom en Jasper van der Bijl in het centrum van de verdediging.

Goed georganiseerd beginnen we aan deze wedstrijd. In de 20e minuut kunnen we op voorsprong komen. Wessel Schmidt wordt echter in scoringspositie onderuit gehaald.

Vijf minuten later neemt Wesel een vrije trap van een metertje of 25….hij schiet deze keurig in de hoek, de keeper van Hees is kansloos, 1-0!

In de 30e minuut kan Angelo Kramers na een voorzet van Tim Govers zomaar de 2-0 inkoppen. Helaas schampt hij de bal, zijn verrassende kapsel van vandaag  helemaal in de war achterlatend.

Ook Hees krijgt kansen. In de 31e minuut redt  Sander van Andel, hij haalt een bal links uit de korte hoek. Een minuut later schiet Hees net naast. Tot aan de rust is er verder weinig te melden.

We gaan de tweede helft in met Boris Bunnik, hij vervangt Alex Muzerie.

In de 47e minuut speelt Angelo op Wessel, die vanaf een metertje of 22 op goal schiet; de keeper van Hees redt.

Nadat Sander in de 49e minuut op ouderwetse wijze een mooie redding heeft verricht, is het even later Angelo die, na een mooie combinatie tussen Robin, Jelle Bakker en Tim, te weinig kracht heeft…zijn ‘schot’ wordt door de keeper van Hees gestopt.

In de 55e minuut komen we goed weg. Sander maakt toch echt hands buiten het strafschopgebied! De scheids geeft gelukkig ‘geel’ en een vrije trap. Deze wordt over geschoten.

In de 63e minuut wordt Dimitri van Dam gewisseld. Damion Dekkers vervangt hem.

3 minuten later….onze rots in de branding Jasper blokt een schot van Hees.

20 seconden later speelt Boris de bal ‘iets’ te zacht terug op Sander, waardoor Hees de gelijkmaker weet te scoren, 1-1.

Dat is een tegenvaller zeg. Er zal gewisseld moeten worden en dat gebeurt dan ook in de 72e minuut. Tim wordt vervangen door René van de Vorst. Ja en dan heb je het na de wedstrijd over de ‘superwissel’! Feit is dat René heel alert is na weer zo een mooie vrije trap van Wessel. Via de keeper van Hees in de 80e minuut tikt hij de 2-1 in!

Twee minuten later is het Damion Dekkers die in één keer uithaalt…hard schot…linkerhoek…..geweldige redding  van de keeper van Hees.

Weer 2 minuten later kan Hees scoren, gelukkig wordt er naast geschoten.

Pal voor tijd kan Wessel nog scoren….een lob……maar die gaat goed naast.

Een moeizame maar  o zo een belangrijke overwinning vandaag. Hierdoor blijven we op koers! Complimenten aan iedereen. Ja ook voor Luuk Fugers, die er weer helemaal voor ging vandaag. En wat dacht je van onze man van de kluts..Nick Giesbers?

Man of the match?

Drie spelers kwamen in aanmerking hiervoor.

Robin,  die zomaar centraal achterin kwam te staan en zijn taken geweldig uitvoerde.

Jasper, een geweldenaar achterin; hij haalde veel weg en was qua instelling een voorbeeld voor ons allemaal. Verder was er nog  Wessel. Ja Wessel, die de vrije trappen opeiste, die zijn verantwoordelijkheid nam. Hij scoorde in de 1e helft en in de 2e helft liet hij René, na weer een mooie vrije trap, scoren. Wessel is gewoon the  man of the match, geen speld tussen te krijgen!

P.S. extra complimenten voor Damion, hij kreeg het voor elkaar om in één duel drie tegenstanders naar de grond te krijgen, respect.