Hey scheids…

22 spelers, een trainer, 2 goals, een bal, 2 assistenten en een scheidsrechter. Dit heb je allemaal nodig, een paar toeschouwers is ook mooi meegenomen, om een wedstrijd te spelen. Gelukkig heeft Cobu Boys geen gebrek aan de eerste paar zaken dankzij de vele voetballers en vrijwilligers.

Scheidsrechters daarentegen zijn er wat minder. Gelukkig is er de inzet van een klein team, waardoor de wedstrijden wel doorgang kunnen vinden. Persoonlijk vind ik dat elke wedstrijd van de F-pupillen tot aan de Senioren een gekwalificeerde scheidsrechter verdiend, maar dat is gewoonweg praktisch, op dit moment, niet haalbaar. Daarom zijn wij extra blij met de inzet van de eerder genoemde vrijwilligers.

Om dit team uit te breiden zijn wij dringend op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die graag B-, C- en D-wedstrijden willen gaan fluiten. Hiervoor moet je minimaal 15 jaar zijn (voor D-wedstrijden 14 jaar) en enige basiskennis van de spelregels hebben. Verder moet je, als je dit nog niet bent, KNVB lid worden (dit is kosteloos en wordt via de club geregeld). Als je daarnaast ook nog bereid bent om de BOS Veldvoetbal opleiding te volgen zou dat helemaal mooi zijn. Elke wedstrijd die je kunt fluiten is mooi meegenomen, dus met 1x per week zijn we al heel blij!

Geïnteresseerd en/of heb je eerst vragen? Stuur een email met je contactgegevens naar scheidsrechter@cobuboys.nl en ik zal z.s.m. contact met je opnemen. Dit e-mailadres is trouwens ook te gebruiken voor algemene en/of specifieke vragen over scheidsrechters en spelregels.

Dank voor het lezen en in afwachting van jullie reacties.

Michael Haije

Leave a Comment

(required)

(required)