Hooglanderveen D2 en PVCV D2

Bij de wedstrijdverslagen van de D1 geldt meestal; geen nieuws is slecht nieuws. Vandaar weer een stukje deze week. 3 weken geleden nog kansloos en inspiratieloos verloren van DESTO D2 (0-3) en een week later werd
er regelmatig gewonnen bij de rode lantaarndrager; Nieuwland D3 (3-0). Afgelopen week stonden er 2 wedstrijden op het programma; de donderdagavond(inhaal)wedstrijd tegen Hooglanderveen D2 en de zaterdagwedstrijd
tegen koploper PVCV D2. Allereerst Hooglanderveen. Een inhaalwedstrijd na een afgelasting op zaterdag. Na een belabberde warming-up kwamen we uitstekend uit de startblokken. Hooglanderveen kwam er niet aan te pas
en Julian zorgde na 6 minuten bekeken voor de verdiende 1-0. Ongeveer 10 minuten later dacht Yordi vanaf ongeveer 40 meter eens uit te halen omdat de keeper te ver voor zijn doel stond. Zo’n bal is ongeveer 5
seconden onderweg en je voelt binnen die 5 seconden al aan dat alles gaat kloppen. Snelheid > goed, hoogte > goed, de paniek in de ogen van de keeper > goed. En ja hoor, boem, valt binnen als een mokerslag. 2-0.
Vlak voor rust nog een ongelukkige botsing tussen Olav (David) en Yordi (Goliath). Dit keer ‘won’ Goliath. Olav met een flinke zwelling op het hoofd richting ziekenhuis maar, naar later bleek, gelukkig geen
permanente schade of breuk. Weekje rust. De schrik zat er goed in en dat merkte Hooglanderveen. Ze roken, en of dat na de blessure van Olav nou letterlijk of figuurlijk was, bloed. Vlak voor en vlak na de rust was
de stand alweer gelijk; 2-2. Het resterende deel van de 2e helft was inzet, passie, beleving en strijdlust belangrijker dan tactiek, driehoekjes en combinatievoetbal. Dat wederom Julian (zo scherp als een mes
vandaag) met een bekeken schot de 3-2 op het scorebord toverde was een extra bonus. Dit gaven we niet meer weg want het verdedigende blok gaf niks meer weg. Nagenietend en trots richting huis.

Zaterdag de wedstrijd tegen koploper PVCV D2. Bij winst zouden we omwisselen van plaats dus er stond wat op het spel. Een betere ploeg dan Hooglanderveen dus van beide kanten een leuke wedstrijd in evenwicht.
Matthijs redde fantastisch met de punt van z’n grote teen. Een logische ruststand van 0-0. De wedstrijd zou beslist gaan worden op details want ook de 2e helft bleef in balans qua veldspel en mogelijkheden. Het
middenveld had het druk deze week. Naarmate de 2e helft vorderde steeg de spanning maar we bleven geconcentreerd spelen. Dit resulteerde in 2 prima goals van Yordi in een 2-0 overwinning. Vandaag wederom een mooie
teamprestatie gezien met Olav in de dugout als extra motivator. Na afloop met z’n allen patat gegeten want de weddenschap had ze dik en dik verdiend gewonnen. Als het de komende weken zo doorgaat, zijn we benieuwd
waar dit gaat eindigen. Ga zo door jongens..