Clubrecords sneuvelen in Amerongen

Zaterdag 13 februari 2016, een dag om te onthouden. De dag waarop Cobu Boys met maar liefst 0-16 won van DVSA in Amerongen. De dag waarop oude Cobu Boys clubrecords uit de boeken werden geschoten.

Deze 16-0 is de grootste overwinning ooit van Cobu Boys. Het vorige record stamde uit 1983-1984, toen “we” met 12-1 van Bunnik ’73 wonnen. Meer recent was de 10-0 overwinning op AH ’78 op 21 oktober 2006, of de 10-2 overwinning op 23 april 2005 op Sterrenwijk. In die laatste wedstrijd scoorde Joey Snijders 5 keer.

De 16-0 is ook een evenaring van “meest doelpuntrijke overwinning”. Tot nu toe stond dat record op de 11-5 overwinning van Cobu Boys op Musketiers, op 26 maart 1955. Nu, meer dan 60 jaar later, wordt dat record eindelijk geëvenaard.

De 6 goals van Robin van den Brom in een wedstrijd is natuurlijk een ongekende prestatie, die tot nu slechts één keer eerder werd gepresteerd. Ook dit record werd gevestigd in de eerder genoemde 11-5 overwinning en komt op naam van Toon Arends, die toen 2 keer voor rust en 4 keer na rust scoorde. Wat dat betreft verdeelde Robin zijn doelpunten netter: 3 keer voor en 3 keer na rust.

Dan zijn er nog de hattricks van zowel Tim Govers als Robin van den Brom. Nu kun je nog flink discussiëren over de “zuiverheid” van een hattrick. Wel of niet in 1 helft, wel of niet onderbroken door andere doelpunten. Daar mag u zelf uw mening over bepalen, ik hou het op de feiten.

De snelste hattrick ooit stond tot nu toe op naam van Karim Ahabri. Binnen 23 minuten scoorde hij op 1 april 2006 een loepzuivere hattrick door in de 10e, de 25e en de 33e minuut te scoren in de uitwedstrijd tegen ASV ’65. Hij zette daarmee Cobu Boys op een 0-3 voorsprong, de eindstand werd 2-6. Loepzuivere hattrick, mooier kan niet. Sneller wel.

De hattrick van Robin van den Brom in de wedstrijd tegen DVSA viel in 21 minuten. Robin scoorde in de 40e, de 44e en de 61e minuut tegen DVSA. Hij zette daarmee Cobu Boys op een 0-7, 0-8 en 0-9 voorsprong. Een hele mooie hattrick, verdeeld over de 1e en 2e helft en niet onderbroken door andere treffers.

Het record van Robin werd 16 minuten later al verbroken door Tim Govers. Zijn hattrick maakt hij binnen 11 minuten! Tim scoorde in de 66e, 69e en 77e minuut tegen DVSA. Hij zette daarmee Cobu Boys op 0-10, 0-11 en 0-13. De 0-12 kwam in de 72e minuut van Wessel Schmidt. Een hele snelle hattrick, in één helft!

Met dank aan alle spelers van Cobu Boys en met respect voor onze tegenstanders van Door Vriendschap Sterk Amerongen, kortweg DVSA.