Spakenburg te sterk voor Cobu Boys MC1

Door: Robin Smit

Cobu Boys MC1 heeft de inhaalwedstrijd tegen Spakenburg MC2 verloren. Op de koude woensdagavond in Bunschoten-Spakenburg werd het 4-0 voor ‘De Blauwen’. Dit was de laatste wedstrijd voor de meiden van Cobu Boys MC1 in de najaarscompetitie. Door de 4-0 nederlaag eindigt Cobu Boys MC1 op een 6e plek.

Het was heel fris in Bunschoten-Spakenburg. Toch gingen de meiden van Spakenburg en Cobu Boys voor de 5e plaats in de competitie. De eerste helft ging het gelijkop. Beide ploegen voetbalden redelijk en er kwamen ook kansen. Voor Cobu Boys was Leila het dichtst bij de 0-1. Zij schoot hard op de lat. Vlak daarna kreeg ook Marit een goede kans. Zij stuitte op de keepster van Spakenburg. De thuisploeg was effectief. De eerste kans werd meteen een goal. Een prima schoot laag in de hoek leidde tot de 1-0. Vlak voor rust leek het ook nog 2-0 te worden. De bal leek in het doel te gaan, maar de bal belandde op de paal.

In de tweede helft viel Cobu Boys ver terug. Het voetbal was steeds minder en Spakenburg bleef wel op het niveau van de eerste helft. De thuisploeg was veel beter en het was niet zo raar dat er goals vielen. Uiteindelijk werd het 4-0. Het was niet eens Spakenburg dat zo goed was. Wel waren ‘De Blauwen’ een stuk stabieler. Dat maakte uiteindelijk het verschil.