Van de Voorzitter: 1 t/m 7 november

Een drukke week. Maandag beleidscommissie, over noodzakelijke verjonging bij vrijwilligers, maar ook over onze identiteit. Goed overleg en goed om te horen en te merken dat deze commissie echt de handen uit de mouwen steekt om het bestuur en dus de vereniging te helpen!

Dinsdag. Ik zoek in de historie naar wedstrijden tegen Musketiers. De informatie gaat naar Hans Wijkhuizen, hij gebruikt dat voor het voorwoord in ons programmaboekje. Altijd leuk om te doen. Geweldig om er achter te komen dat we 60 jaar geleden met 11-5 wonnen van Musketiers.

Woensdag voorzittersoverleg, te gast in de mooie bestuurskamer van VVZA. Met onder andere de evaluatie AVK 2015. Opnieuw positieve reacties voor onze organisatie. Belangrijkste andere onderwerp: de gemeente start een vooronderzoek naar een goede verdeling van sportvelden over de gemeente. Goed dat het nu eindelijk eens serieus aangepakt wordt. Benieuwd naar de conclusies. Kan ook voor Cobu Boys consequenties hebben!

Donderdag bestuursvergadering. Bij uitzondering op donderdag. Voorbereiding op ALV, waar een paar zeer interessante onderwerpen aan de orde zullen komen! Na afloop valt me weer op hoe gezellig het is in de kantine, met selectie en Cobu Boys 5. Eindelijk tijd om met bestuursleden Herman en Arie weer eens een biertje te drinken aan de bar. Marjo heeft dienst en wordt goed geholpen door de mannen van de selectie.

Zaterdag. Het eerste wat ik zie: de verenigingsvlag hangt op zijn kop: zwart boven, rood onder. Dat kan niet en dus hang ik die vlag zelf goed. Tja, het is op zaterdagochtend nog donker als de eerste vrijwilligers beginnen. Dan valt die vlag waarschijnlijk niet op, als de verkeerde kleur boven hangt…

Penningmeester Herman komt breed glimlachend op mij af. Geweldig nieuws, want een langlopend conflict met een overheidsorganisatie is in ons voordeel beslist. Dat heeft ons in de afgelopen jaren ontzettend veel tijd gekost, maar het geeft veel bevrediging dat nu bevestigd wordt dat er bij ons geen rare dingen gebeuren. Dat wisten wij wel, maar soms is dat erg moeilijk om aan te tonen.

Ik heb bestuursdienst, dus samen met Hans Wijkhuizen ontvang ik Musketiers, de scheidsrechter en ook Balt Gmelig. Op het veld speelt Cobu Boys een spannende wedstrijd tegen Musketiers. Een snelle achterstand, daarna hard werken om terug te komen. Lambert valt in warming-up geblesseerd af. Nick verovert veel ballen en loopt ongelukkig tegen een kaart aan. Sander redt, het wordt geen 1-3. Boris verdedigt scherp. Sven valt goed in. Leroy staat z’n mannetje, moppert wel veel. René speelt goed, maakt helaas 1 fout. Dimitri werkt hard. Angelo schiet de 1-2 in de touwen en Tim knalt vlak voor tijd de 2-2 binnen. Loon naar werken! Ik sta naast supporters van Musketiers. Ik moedig Cobu Boys aan, zij Musketiers. Na afloop geven we elkaar de hand: een spannende wedstrijd, we zien jullie graag bij Musketiers!

Het is zo geweldig leuk na zo’n wedstrijd! Met een biertje in de hand de wedstrijd analyseren, dat levert altijd leuke uitspraken van de toeschouwers op. Zoals: feit is dat je met 0-2 achter staat en dan toch een gelijkspel haalt. Dus je hebt een punt gewonnen. Een ander: we waren aan onze stand verplicht om te winnen, dus je verliest 2 punten. Weer iemand anders: Cobu Boys heeft maar één helft gevoetbald. Musketiers trouwens ook. “Ach, als Sander die bal niet had gepakt, dan was het 1-3 en een gelopen wedstrijd.” “Ja, maar als Angelo net na rust de 1-2 had gemaakt, dan hadden we vast nog gewonnen”. “Het uitvallen van Lambert was een gevoelig verlies”. “Die grens die vlagde voor alles”. “Wat een drama-scheids. Nee joh, dat viel wel mee. Die grens was wel erg.” “nee, ik stond wel langs de lijn. Nou ja, vanuit de kantine dan.” Maar als je niet van ze kan winnen, dan moet je zorgen dat je niet van ze verliest. Heerlijk, al die wijsheid.

Vergeet de ALV niet op maandag 9 november. Interessante onderwerpen!

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)