Cobu Boys B1- IJsselmeervogels B3

Vandaag 3 oktober speelde wij onze vierde competitie wedstrijd tegen IJsselmeervogels B3.
Om even voor elf uur trapten wij af onder de goed leidende scheidsrechter Baktosh.
Na 5 minuten spelen hadden wij al 2 gigantische kansen om op voorsprong te komen gemist.
Even later was het wel bijna raak maar dan voor onze tegenstanders.
Gelukkig voor ons stond hun vizier ook niet op scherp.
Onze jongens gingen een tandje erbij zetten en in de 16e minuut scoorde Leroy via een mooie pass van Illie.
Lekker de 1-0 voorsprong stond op het bord.
Hierna grossierden wij helaas in opgelegde kansen te missen helaas.
En een hele oude voetbal wet kwam weer om de hoek kijken als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander het wel.
En dit gebeurde dan ook. Via een messcherpe counter ramde de spits van de Vogels de bal achter onze doelman tegen de touwen.Nu stond het 1-1.
Maar een paar minuten later scoorde Burak via een mooie assist van Leroy de 2-1 binnen.
Even later blies scheidsrechter Doroni voor het einde van de eerste helft.
De tweede helft was 2 minuten oud of Wesley gaf een wereld pass op Burak zijn schot spatte uiteen op de lat maar de alert reagerende Leroy wist dit buitenkansje te verzilveren en schoot de 3-1 op het scorebord.
Even later maakte onze tegenstanders uit een corner de aansluiting’s treffer en stond het 3-2.
Onze B1 rechte de rug en begon verwoed aan te vallen.
Toen even later de zoveelste aanval van ons  in de zestien meter gebied onjuist werd gestuit kregen wij een penalty.
Deze wist Mike bekwaam binnen te knallen en stond het nu 4-2.
Wij creëerden nog meer kansen en  goals konden niet uitblijven.
De 5-2 scoorde Leroy na een mooie solo.
Even later scoorde Mark de 6-2 achter de keeper van onze tegenstanders.
Paar minuten was het weer raak via een wereld pass van Wesley scoorde Leroy de 7-2.
Vlak voor het einde van deze wedstrijd scoorden IJsselmeervogels hun derde goal.
Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en waren wij een 7-3 overwinning rijker.
Les van dit potje als wij efficiënter zijn in de afronding dan kunnen wij ons al veel eerder afstand nemen van onze tegenstanders. En daardoor hoeven wij dan ook minder kracht en inspanning te verspelen. Doe hier wat mee mannen. Een groot plus punt dat wij de tweede helft wel gelijk van af het begin bij de les waren.Mooie overwinning rijker maar jullie hadden het jullie wel veel makkelijker kunnen maken voor jullie zelf.
Gefeliciteerd volgende week wacht de topper uit bij APWC op ons.