Patria 1 – Cobu Boys 1 uitslag 2-3

In deze wedstrijd is het al in de 2e minuut dat Cobu Boys op voorsprong komt. Het is Angelo Kramers die beheerst de 0-1 in de rechterhoek schiet, 0-1! Dat belooft wat denk je dan. Niets is minder waar. Er wordt niet goed gespeeld in deze 1e helft, veel balverlies door verkeerd inspelen en
bij sommige jongens vraag je je echt af of ze voetbal wel leuk vinden, zo futloos staan ze in het veld. In de 18e minuut voor de verandering weer eens een goal tegen door dom verdedigen,  1-1!
Tot aan de rust blijft Cobu Boys rommelig voetballen, passes komen niet aan en er is geen beleving.
Dat moet anders brult de trainer in de rust, en ja hoor, in de 2e helft komen er zowaar kansen en worden we sterker. Na 15 minuten gespeeld te hebben staat het echter nog steeds gelijk. De trainer besluit de boel om te gooien. Dimitri van Dam eruit en Raymond van Langevelde erin. Raymond gaat centraal achterin met Lambert Bax spelen, waardoor Robin van den Brom op 10 komt te staan en Tim Govers op linksbuiten. Een geniale zet!  Het is Robin die in de 16e minuut laat zien hoe het moet. Uithalen en dus (ouderwets) scoren met een schot van (ik schat) 32 meter en 14 centimeter, 1-2! Een paar minuten later is het onze rechtsback Boris Bunnik die ,na een mooie combinatie, de 1-3 in de linkerhoek schiet. Dit kan niet meer misgaan! Hoewel? Nadat Jelle Bakker in de 25e minuut gewisseld wordt voor René van de Vorst wordt het nog knijpen als Cobu Boys wederom (enorm) stom verdedigt en Patria in de 30e minuut op 2-3 laat komen.
De scheidsrechter wilt daarna ook aandacht. Zo verliest hij letterlijk zijn bril op het veld en deze actie komt hij niet meer te boven.  Het laatste kwartier worden er voor beide partijen niet te begrijpen beslissingen door hem genomen. Gelukkig houden wij ons hoofd koel en weten wij de overwinning binnen te slepen. Geen beste wedstrijd maar wel mooi 3 punten! Man of the match: toch weer Robin van den Brom, dit keer van centraal achterin naar de 10 positie en gewoon goed spelen.  Complimenten deze week naar de heer Bax, die als grensrechter zeer verdienstelijk, onze Bart de Graaf verving. Bedankt!

Conclusie: we scoren iedere week genoeg goals maar krijgen er teveel onnodige tegen, dat van die “onnodige”  moet echt anders!