Cobu Boys D3 – Eemboys D1

Wedstrijdverslag  Cobu Boys D3 – Eemboys D1: 1-6

Op zaterdag 13 september j.l. was het zover voor de D3-pupillen van Cobu Boys: de eerste competitiewedstrijd. Na de goede bekerwedstrijd tegen VVZA waren de verwachtingen hooggespannen. Het begin viel echter tegen.

Cobu Boys startte, op enkele spelers na, weinig geconcentreerd en slap aan de wedstrijd. Het was aan Nils van Valkengoed en Martijn van Kesteren als centrale verdedigingsduo te danken dat Eemboys niet snel op voorsprong kwam. Zij stonden sterk de eerste 10 minuten onder de druk van Eemboys. Toch konden ook zij niet voorkomen dat na een minuut of 10 spelen de lange linksbuiten van links het strafschopgebied binnentrok en met een bekeken lob doelman Vincent Beekelaar kansloos liet: 0-1.

Hierna werd extra verdediging geposteerd op de rechterflank met achtereenvolgens Rob de Vries en Joas Strating. Dit hielp enigszins. Onder aanvoering van een energieke en hard werkende Martijn Koops, met enkele keren mooie acties langs de zijlijn, kantelde de wedstrijd en ging het halverwege de eerste helft meer gelijk op. Roan van Breden zette een keer goed door, maar stuitte nog op de keeper, en Mohammed Ouniya met enkele afstandsschoten was net niet gelukkig. Toch was het uiteindelijk Roan die zijn eerste doelpunt van het seizoen meepakte. Na een goede rush door het midden passeerde hij de doelman met een bekeken schuiver. Ruststand: 1-1.

Ook de 1e helft begon met twee gelijkwaardige teams. Helaas leidde een ongelukkig moment van de doelman  tot de 1-2 achterstand. Dat is nu eenmaal het lot van de keeper. Niettemin was alles nog mogelijk. Kort daarop schoof Roan aan de andere kant de bal op de paal en was er nog een kans voor Stijn van Noort op aangeven van Tomas van Riemsdijk. Het doelpunt viel echter juist aan de andere kant. Na een botsing in het zestienmetergebied besloot de scheidsrechter enigszins ongedacht en onverwacht een penalty toe te kennen aan Eemboys D1. De strafschop werd onberispelijk hoog ingeschoten.

Na de 1-3 voetbalde Cobu Boys met de moed der wanhoop. Ondanks de inzet waarbij met name Boris Kroon en Enes Isik voorop gingen in de strijd konden eigenlijk geen kansen meer worden  gecreëerd. Bekir Dogan, technisch begaafd, maar aangeslagen en Nick Hofstede met in het centrum van de aanval minder ruimte voor zijn acties, kwamen nog wel dicht in de buurt van de Eemboys-doelman, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Toen de 1-4 viel was de wedstrijd gespeeld. Slordigheden stapelden zich op (onder meer het uitverdedigen door het centrum en veel balverlies) en het geloof was weg waarna  Eemboys eenvoudig kon uitlopen naar 1-6.

Al met al was Eemboys wel de terechte overwinnaar, zij het dat de uitslag uiteindelijk enigszins geflatteerd aan de hoge kant uitviel. Spijtig van de eerste competitiewedstrijd, maar voldoende goede zaken ook om op voort te bouwen.

Man of the match: Roan van Breden vanwege zijn harde werk in de spits en het maken van een goed doelpunt.