In Memoriam: ons Erelid Wim Anema (71)

Op 71-jarige leeftijd is afgelopen week plotseling ons Erelid Wim Anema overleden. Hij is tussen 1975 en 1990 maar liefst 14 jaar hoofdtrainer van Cobu Boys geweest. Daarna heeft hij zelf nog een aantal jaar in de Cobu Boys veteranen gevoetbald en was hij trainer van de lagere seniorenteams. Wim is ook de auteur van het eerste Cobu Boys jubileumboek, dat verscheen in 1986 bij ons 40-jarig jubileum. Voor zijn verdiensten voor de vereniging is hij in 1986 benoemd tot Erelid van Cobu Boys.

Wim Anema is vooral ook bekend geworden doordat hij 157 wedstrijden in IJsselmeervogels 1 heeft gespeeld en daar grote successen behaalde. Hij had de eer om de eerste “vreemde” te zijn die in het eerste elftal van de Vogels speelde. Het feit dat ook de site van IJsselmeervogels dat vermeldt, geeft aan hij hoe geliefd Wim Anema ook nu nog is bij de Vogels.

Lang geleden was hij ook mijn trainer. Een trainer van tactische aanwijzingen, geen geschreeuw langs de lijn. Zelden boos, altijd in voor een kwinkslag. Zelfs toen hij in de veteranen voetbalde bleef hij een technisch begaafde voetballer, een plezier om naar te kijken. Zijn knieën dwongen hem om te stoppen. De laatste jaren kwam ik Wim regelmatig buiten Cobu Boys tegen. Gewoon in Schothorst, waar hij woonde, maar ook bij het historisch sportarchief Amersfoort. Een zeer aimabele man, waar ik altijd graag mee sprak.

Cobu Boys en IJsselmeervogels verliezen Wim Anema, Erelid van Cobu Boys. Natuurlijk gaat ons medeleven uit naar zijn naaste familie. Bij Cobu Boys hangt zaterdag de vlag halfstok. Cobu Boys 1 zal rouwbanden dragen en een minuut stilte in acht nemen voor onze oud-trainer.

Aaldert Hofman

Voorzitter v.v. Cobu Boys

Leave a Comment

(required)

(required)