Van de voorzitter: 19 t/m 25 januari

Mijn week werd overschaduwd door het plotseling overlijden van ons Erelid Wim Anema. Officiële voornaam Wilhelmus, veelzeggend voor iemand die in december 1942 geboren werd. Jongere leden zullen hem niet kennen, maar hij betekende veel voor Cobu Boys. Wim was 14 seizoenen hoofdtrainer en schreef het eerste jubileumboek, dat in 1986 verscheen. In 1986 werd hij benoemd tot Erelid van Cobu Boys. Een zeer aimabele man, nog altijd een graag geziene gast bij Cobu Boys. Hij werd 71 jaar oud.

Ik hoor het bericht vrijdag. Volkomen onverwacht, een enorme schok. Ik licht eerst de andere bestuursleden in. Herman, Arie, Jan, ze reageren net zo geschokt als ik. Toch ook afspraken maken. Wie gaan we telefonisch inlichten, wanneer komt het bericht op de website, welke maatregelen nemen we voor de zaterdag. Het AD belt om een reactie. Andere reacties komen binnen. “ik zag hem vorige week nog fietsen”. Een schok, voor iedereen. Aanstaande woensdag is de begrafenis.

Er gebeurde meer deze week. Klussenclub maakt grote vorderingen bij verbouwing ’t OnderInn. Complimenten voor Jos van de Heuvel die erg veel werk verzet. Aparte wasruimte, extra buitendeur, nieuw keukenblok. Goed werk, ik kijk uit naar het eindresultaat.

Samenwerking met de wijk Zielhorst komt woensdag aan de orde in gesprek met SOVEE. Verkeersveiligheid komt aan de orde in een gesprek met de Fietsersbond. Zinvolle gesprekken, waarbij ook Paul van Arnhem aanwezig is.

Zaterdag. Ik ben scheidsrechter bij Cobu Boys B1 tegen Ysselmeervogels B2. Dit zijn de 2 verenigingen van Wim Anema. In gedachten draag ik de wedstrijd aan hem op. De minuut stilte vooraf en rouwbanden bij beide teams getuigen van het respect van beide verenigingen.

Zoals zo vaak liggen verdriet en vreugde ook deze zaterdag dicht bij elkaar. Cobu Boys 1 wint verrassend met 2-0 van Altius, een mooie prestatie en 3 punten zijn bijzonder welkom. Prima opsteker voor volgende week. Dan wacht de uitwedstrijd in de derby tegen koploper VOP. Ik ben benieuwd…

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)