Cobu Boys pakt winst bij Eemboys

Onder een stralend lentezonnetje speelde Cobu Boys vandaag de belangrijke degradatiekraker tegen Eemboys in Baarn. De allereerste wedstrijd van Cobu Boys dit seizoen was de thuiswedstrijd tegen Eemboys, en toen pakten de bezoekers de winst met een 2-3 overwinning. Heel lang bleven dat de enige punten van Eemboys.

Alle reden dus voor Cobu Boys om vandaag revanche te nemen. De stand op de ranglijst gaf ook aanleiding om echt voor de winst te gaan in Baarn. Eemboys op de laatste plaats, en Cobu Boys op een gevaarlijke 11e plaats in de stand in de 4e klasse G.

Vanaf de eerste minuut liet Cobu Boys duidelijk merken dat de drie punten naar Amersfoort moesten. Het harde veld liet geen goed combinatievoetbal toe, en misschien speelden zenuwen zo hier en daar ook een rol. Maar goed, onze mannen van Cobu Boys 1 waren de bovenliggende partij en dat resulteerde in kleine kansjes. De doelman van Eemboys speelde vandaag een puike partij, en hij bleek een duidelijke sta-in-de-weg voor Cobu Boys.

Toch stond Cobu Boys al binnen het kwartier voor, dankzij een doelpunt van Michael Pouw. Een verre ingooi van Peter Bolk, goed doorzetten van Florian Wijsbeek, en uiteindelijk het afronden van Michael. Een terechte voorsprong.

Daarna hield Cobu Boys het betere van het spel. Op het middenveld werkten Jaron, Melvin, en Florian keihard, de verdediging met Jelle, Joris, Wessel, en Peter stond zijn mannetje, en voorin zorgden Michael, Tim, en Sebastiaan voor het nodige gevaar. Voor de enkele keer dat Eemboys toch aandrong, was daar altijd nog doelman Sander die voor rust en zekerheid zorgde. Het was geen beste wedstrijd, maar het was duidelijk dat Cobu Boys terecht op voorsprong stond.

In de tweede helft viel na een kwartier de beslissing. Sebastiaan de Jong rondde uitstekend af, ondanks dat hij werd gehinderd door een slepende blessure. Een droge afronding na een goed lopende aanval betekende een 0-2 voorsprong voor Cobu Boys.

In het resterende deel van de wedstrijd kwam die voorsprong niet meer in gevaar. De invallers Dani, Matthieu, en Lars zorgden voor verse krachten en inzet. Een derde goal van Cobu Boys werd afgekeurd, al dan niet terecht. Het maakte niet meer uit. De winst voor Cobu Boys was zeer terecht en door deze winst klom Cobu Boys weer naar een veilige positie in de stand in de competitie.

Volgende week de kraker thuis tegen KVVA. Komt u de mannen dan ook aanmoedigen?