CB1 thuis onderuit tegen Eemboys

Het eerste van Cobu Boys leed zaterdag een gevoelige thuisnederlaag tegen Eemboys: 2-4. Bert de Ruiter maakte het verslag

Voor dat deze wedstrijd begint zetten we eerst Lambert Bax in het ‘zonnetje’. . Hij speelt vandaag zijn 100e wedstrijd in Cobu Boys 1. Een mooie prestatie van deze rasechte clubman die al vanaf 1999 wekelijks te bewonderen is op sportpark Zielhorst.
Nadat pupil van de week Akram Airaki heeft laten zien hoe je moet scoren kan de wedstrijd beginnen. Al vrij snel dient zich de 1e kans aan als uit een corner van Robin van den Brom er wordt over gekopt door Mike de Graaf
In de 7e minuut wordt een vrije trap van Robin met moeite gekeerd door de doelman van Eemboys…hierna loopt Illias bijna de 1-0 binnen.
Even later ziet Robin de keeper van onze tegenstander iets te ver voor zijn doel staan en probeert hij hem vanaf 40 meter te verassen. Zijn poging gaat maar net over.
Zijn volgende poging (dit keer uit een vrije trap vanaf ruim 30 meter) gaat rechts naast.
Na een kwartier zien we de eerst beste kans van Eemboys er wel ingaan en staat het zomaar 0-1.
Na 2 doelpogingen van (weer) Robin is het onze tegenstander die laat zien dat zij efficiënter met gecreëerde kansen omgaat. Zo scoren zij in de 25e minuut na een mooie aanval de 0-2 en een paar minuten later zelfs de 0-3! Hierna proberen we van alles maar lukt niets in deze 1e helft. Met 2 frisse jongens (Tom Winter voor Damion Dekkers en Jaron voor Cumali Karaman gaan we na de thee de 2e helft in. Deze begint hoopvol als in de 48e minuut na mooie combinatie van Jaron van de Kamp en Dennis van Westerlaak de bal belandt bij Iliass Stremming die de 1-3 op het scorebord brengt. 7 minuten later geeft diezelfde Iliass vanaf rechts voor op Robin die maar nipt over kopt. Even daarna glijdt Tom bijna de 2-3 in het net van Eemboys. Een volgende wissel volgt in de 58e minuut. Iliass gaat eruit en Gian Didier Derks komt erin. Nadat Eemboys in de 65e minuut maar net naast het doel van Sander van Andel heeft geschoten geeft Robin vanaf links strak voor op Tom die de doelman van Eemboys op zijn weg vindt.

In de 75e minuut knalt Boris Bunnik de 2-3 binnen en hopen, onze vandaag drijfnatte supporters aan de zijlijn op meer. Deze hoop ik van korte duur want 5 minuten later scoort Eemboys de 2-4.
Hierna proberen onze jongens nog van alles om de achterstand dragelijker te maken. Zo zien wij Robin nog een keer uithalen en Wesley Lans tot 2 keer toe met een kopbal proberen te scoren. Het verdere scoren lukt helaas niet vandaag en nadat Sander nog 1 keer in actie moet komen om een tegendoelpunt te voorkomen fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. De felicitaties gaan naar Eemboys die vandaag zeer efficiënt was in de afronding. En wij? Wij gaan ons nu opmaken voor de derby tegen de Posthoorn. Volgende week dus gewoon een nieuwe ronde met nieuwe kansen, tot dan!