CB1 in derby tegen Posthoorn met 4-3 onderuit

In een vreemde wedstrijd ging het eerste van Cobu Boys zaterdag onderuit tegen De Posthoorn. De mannen van Bert van den Brom kwamen razendsnel met 2-0 achter en wisten dat verschil uiteindelijk niet meer goed te maken. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag spelen we tegen de Posthoorn, een tegenstander die nooit te onderschatten is. Trainer Bert waarschuwt onze jongens vooraf dat zij er vanaf minuut 1 moeten staan.

Na 6 minuten gespeeld te hebben moet je constateren dat er niet goed geluisterd is….we staan dan al met 2-0 achter, ongelofelijk maar waar!
Tja en dan moet je aan de bak. In de 9e minuut is daar de eerste kans als Boris Bunnik onze Robin van den Brom weet te vinden die Batu Nuri Demir in stelling brengt…hij schiet vanaf links over.
Een minuutje later voorkomt Wouter Duizendstra met een mooie redding een 3e tegendoelpunt.

In de 19e minuut zien wij wederom een mooie redding van Wouter als hij een vrije trap van onze tegenstander over zijn lat tikt.
Het is het leuk om te zien dat Wouter goed kan keepen maar wij willen toch echt die andere keeper (die van de Posthoorn) in moeilijkheden brengen.
Dit probeert Cumali een minuutje later op aangeven van Robin maar meer dan een corner levert zijn actie niet op. In de 28e minuut geeft Wesley Lans van achteruit perfect op Boris die strak voorgeeft op Robin die moet scoren maar rechts naast schiet. Even later vindt Tom Winter Robin…er wordt niet gescoord. Geweldig mooie kansen worden door ons dus niet benut. Dit doet onze tegenstander wel in de 43e minuut zodat wij met een 3-0 achterstand te rust in gaan.

Donderspeech

Na een donderspeech van trainer Bert gaan we de 2e helft in met Gan Ders die Cumali Karaman vervangt en met Ramin Haydan die erin komt voor Lambert Bax.
De eerste kans in deze 2e helft is voor Robin die over kopt na 58 seconden gespeeld te hebben.
Diezelfde Robin laat in de 52e minuut een actie zien waar zelfs de supporters van de Posthoorn stil worden. Na een geweldige actie haalt hij vanaf een metertje of 23 uit en zien wij de bal in de rechterbovenhoek van onze tegenstander belanden, 3-1!
Als wij daarna in de 59e minuut een penalty krijgen en Robin (natuurlijk) de 3-2 scoort, is het de scheidsrechter die deze wedstrijd een wat vreemde kant op laat gaan. Zo stuurt hij onze debutant Ramin met 2x geel weg terwijl deze jongen niemand kwaad deed. Met 10 man moeten we hierna verder. Desondanks zien wij mogelijkheden om te scoren.
Zo zien wij Tom in de 64e minuut, na perfect voorgeven van Boris geheel vrij voor de keeper van de Posthoorn over ‘lepelen’ en zien wij hierna Gian via Robin net over de lat schieten.
Kansen genoeg maar dan moet je ze wel verzilveren. De Posthoorn is veel effectiever en scoort in de 71e minuut de 4-2.
Een aantal seconden later schiet Boris vanaf 23 meter; zijn inzet levert een corner op.
Uit deze corner belandt de bal uiteindelijk bij Gian, die met een geweldige effectbal in de uiterst rechterhoek de 3-4 scoort. (Gian scoort hiermee zijn 1e doelpunt ooit voor Cobu Boys, hulde! )
We gaan op dat moment, ondanks die 10 man voor meer.
Dat ‘meer’ zien we in de 73e minuut als Robin vanaf links Tom ( bijna) de gelijkmaker weet in te laten koppen.
Hierna moet Wouter weer eens aan de bak, hij voorkomt met een geweldige redding een tegendoelpunt.
Even later neemt Robin een vrije trap vanaf 24 meter…zijn schot wordt gekeerd tot corner.
Als daarna Robin uit een corner van Tom op de paal kopt dan weet je dat het vandaag gewoon niet meezit en het dus helaas voor ons niet gaat lukken.
We verliezen deze pot met 4-3 en de felicitaties gaan naar de Posthoorn.
Natuurlijk kunnen we achteraf wijzen naar de zeer warrige scheidsrechter van vandaag. Hij was niet best….maar dat waren wij ook niet de eerste helft, niet scherp genoeg dus. Dit zullen we de volgende wedstrijd vanaf minuut 1 wel zijn tegen OSO, tot dan!