Wel complimenten maar geen punten voor CB1

Het eerste van Cobu Boys is er zaterdag niet in geslaagd om ´t Gooi te verrassen. Hoewel de mannen van Bert van den Brom niets onder deden voor de koploper, werd er met 3-1 verloren. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag willen onze jongens een goed resultaat behalen tegen de nog ongeslagen koploper ‘t Gooi, ze hebben er zin in!
In de 4e minuut is het bijna raak als Iliass Stremming zich vanaf de rechterkant vrij speelt en hierna Jelle Bakker in de 16 weet te vinden die lekker uithaalt…via de keeper van t Gooi en paal levert het ons niet meer dan een corner op.
Een paar minuten later zien we Cumali Karaman vanaf het middenveld perfect passen op Robin van den Brom die de gegeven bal maar net over het doel van onze tegenstander lepelt.
In de 12e minuut is er wederom een enorme (3e op rij!) kans om te scoren als Robin op aangeven van Iliass vanaf links strak voor geeft… Damion Dekkers loopt bijna de op dat moment verdiende 0-1 binnen.
Daarna is het ‘t Gooi die in de 19e minuut uit een snelle uitval wel de eerste beste kans wel weet te verzilveren, 1-0.
(uit latere beelden van de vandaag haperende VAR blijkt dat dit doelpunt zuiver buitenspel was en dat de grensrechter Aart Van Putten hiervoor dus terecht vlagde!).

Rode kaart

Een volgende domper volgt als in de 25e minuut onze Mike de Graaf na een iets te enthousiaste actie het veld met rood moet verlaten. We gaan hierna verder met 10 man.
Ook met een mannetje minder zijn wij in het vervolg van deze 1e helt niets minder dan onze tegenstander. We zien dan ook in de 29e minuut een enorme kans op de gelijkmaker als via Iliass onze Damion in de 16 mooi wegdraait van zijn directe tegenstander en daarna uithaalt. Zijn schot wordt door de keeper van ‘t Gooi uit de rechterhoek gehaald.
Even later is het diezelfde Damion die vanaf rechts een corner neemt waaruit Wesley Lans in 1x uithaalt…via Robin wordt het 1-1!
Hierna gaat in de 37e minuut een grote kans van ‘t Gooi over het doel van Sander van Andel en gaat een schot van Robin later rakelings naast de rechterpaal van het doel van ‘t Gooi. Met de wetenschap dat we de betere partij in deze 1e helft waren gaan we de rust in.
(dit werd overigens een zeer langdurige pauze omdat de scheidsrechter aangaf dat hij beter zou gaan fluiten als hij rustig kon genieten van een bakje thee, maar dit terzijde).

Tweede helft

We zitten inmiddels in de 2e helft als Iliass in de 50e minuut met een mooie steekpass Damion weet te vinden die de gegeven bal (helaas) niet lekker genoeg raakt..naast!
Even later moet Sander aan de bak…hij stompt een inzet van ‘t Gooi tot corner.
Uit deze corner wordt er door onze tegenstander over gekopt.
Inmiddels zitten we in de 69e minuut als Iliass na een mooie actie geeft op Boris Bunnik die uithaalt…de keeper van ‘t Gooi redt maar half…de bal belandt wederom bij Boris…helaas heeft hij op dat moment nog te weinig kracht om te scoren.
Dat scoren doet onze tegenstander even later wel, 2-1.
In de 75e minuut is het bijna gelijk als Robin vanaf links door stormt en uithaalt…meer dan een corner levert zijn doelpoging echter niet op.
Hierna volgt een wissel. Damion wordt vervangen door Batu Nuri Demir.
En dan is er opeens de 3-1 van ‘t Gooi in de 85e minuut en weet je dat de wedstrijd gespeeld is. We zetten nog even aan. Zo wordt een bal na (wederom een mooie actie van Iliass) van de doellijn van ‘t Gooi gehaald en wordt een kopbal van Robin op aangeven van Iliass met een wereldredding door de keeper van ‘t Gooi gestopt.

Complimenten

We verliezen met 3-1, maar weten uiteindelijk allemaal dat wij niets onder deden van deze koploper. Met 10 man creëerden we kansen en speelden we met passie! Complimenten dus aan iedereen vandaag. Als wij met deze inzet en beleving blijven spelen dan is een periodetitel toch wel het minste wat wij mogen verwachten dit seizoen. Volgende week wacht ons VOP om 14.30 uur op sportpark Zielhorst….tot dan!