Geslaagd trainingskamp Vr1

Een geslaagd trainingskamp voor CB Vrouwen 1

Ondanks de afgelaste wedstrijd tegen de Vrouwen 2 van Heerenveen, is het trainingsweekend van de dames van Vrouwen 1 van Cobu Boys een geslaagd weekend geworden. 
Op vrijdag 1 februari vertrok (bijna) het hele team (er ontbrak helaas 1 dame vanwege familieomstandigheden) richting Hollandscheveld in Drenthe, waar Appartementenverhuur-Stalhouderij Nieuw Moscou de bestemming was voor het trainingsweekend. De kamerindeling was snel gemaakt en dankzij de sponsoring van Supermarkt Jumbo Den Blanken uit Amersfoort Noord hadden de dames ´s avonds het avondeten snel op tafel. Als toetje was er heerlijke chocolade sinaasappeltaart gemaakt door Sophie en waren er druiven met chocola van Carmen. Een goede bespreking voor de komende seizoenshelft volgde later op de avond, waarbij de eerste seizoenshelft geëvalueerd werd en vooruitgekeken naar de komende wedstrijden, te beginnen met de oefenwedstrijd tegen de dames van VR2 van Heerenveen op zaterdag, waar erg naar uitgekeken werd. Helaas kwam de volgende ochtend het vervelende bericht dat de wedstrijd was afgelast vanwege de sneeuwval. Een grote domper, maar de dames van Vrouwen 1 laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen (dat is de afgelopen maanden wel gebleken) en plannen werden gemaakt om de middag op een andere manier in te vullen. Eerst werd er getraind op het voetbalveld dat bij het appartementencomplex ligt. In de sneeuw, maar heel gedreven en leerzaam. Vervolgens douchen en thee en koffie om op te warmen en een lekkere lunch die was aangeboden door supermarkt Hoogvliet aan het Neptunusplein. Tijdens de lunch werd besloten om Escaperoom The Basement in Hoogeveen te bellen, om te kijken of er nog een last minute bezoek geregeld kon worden en dit bleek mogelijk. Mede dankzij een bijdrage van Piet Boute, Piet Vastenburg en Bert de Ruiter van Cobu Boys konden de dames dit uitje regelen. Een heel andere manier van teambuilding, maar ook heel gezellig en geslaagd. De groep werd ingedeeld in drie teams en twee van de drie wisten binnen het uur te ontsnappen uit de escaperoom, de derde groep was net te laat, maar het scheelde niet veel. Weer terug in het appartementencomplex werd trainer Piet aan het werk gezet en heeft hij voor 20 man friet staan bakken, met uiteraard kroketten, frikandellen, kaassoufflés, en de dames zorgden zelf voor de salade en het fruit op tafel. Dit alles weer mogelijk gemaakt door Jumbo Den Blanken. Na het eten was er tijd voor andere zaken en werden er wat individuele gesprekken gevoerd met een deel van de dames over de plannen voor het komende seizoen. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van alle dames met karaoke, waarbij enkelen verborgen talenten bleken te hebben! Een avond wild stappen in de omgeving van Hoogeveen was niet mogelijk, omdat vier dames van het team nog minderjarig zijn, maar dit bleek geen enkel probleem. De dames waren het er met zijn allen over eens, we zijn één team, dus ´samen uit, samen thuis´. Ook in het appartementencomplex kon er flink gelachen en gefeest worden. De volgende ochtend was het weer vroeg uit de veren, omdat er om half 10 al ontbijt klaar stond. Daarna was het tijd voor 3 nieuwe teamfoto´s in de kou: 1 in het thuistenue, 1 in het uittenue en 1 met het presentatiepak voor teamsponsor CoAm Gaming. De kamers werden opgeruimd, spullen alvast ingepakt en de tweede lunch van Supermarkt Hoogvliet werd genuttigd. Er volgden nog meer individuele gesprekken en het was voor de staf goed om te horen dat alle dames ook komend seizoen weer zouden willen spelen in Vrouwen 1, waarbij nog niet voor iedereen duidelijk is of het te combineren valt met studies, maar de intenties zijn er! Goed om te merken dat dit een heel hecht team is, dat ondanks de nederlagen bij de wedstrijden, vooruit blijft kijken en plezier blijft houden in het spel. Met zijn allen hopen we natuurlijk op een paar puntjes de komende seizoenshelft, aan de inzet zal het niet liggen. En natuurlijk wordt uitgekeken naar het toernooi bij Heerenveen, waarvoor de dames zijn uitgenodigd. Dit toernooi is in juni, dus de sneeuw zal dit keer geen spelbreker zijn!

De dames en staf van het team danken het bestuur van Cobu Boys, Supermarkt Hoogvliet Neptunusplein, Piet Boute, Piet Vastenburg, Bert de Ruiter en Supermarkt Jumbo Den Blanken uit Amersfoort Noord voor het mogelijk maken van dit zeer geslaagde trainingskamp!