Verbeterde clubrecords!

Zaterdag 3 februari 2019, een dag om te onthouden. De dag waarop Cobu Boys met maar liefst 12-0 won van HVC. De dag waarop oude Cobu Boys clubrecords scherper werden gezet.

Allereerst is het de grootste thuisoverwinning ooit. Dus niet alleen voor de Cobu Boys geschiedenis op Sportpark Zielhorst, maar sinds de oprichting in 1946. Het vorige record voor de grootste thuisoverwinning waren de 10-2 overwinningen op Sterrenwijk (23 april  2005) en Allen Weerbaar (18 november 1989), en de 12-1 overwinning op Bunnik (waarschijnlijk seizoen 1983-1984).

Het is niet de allergrootste overwinning van Cobu Boys ooit. Dat was namelijk de 0-16 op zaterdag 13 februari 2016, toen Cobu Boys met deze cijfers won van DVSA in Amerongen.

De 5 goals van Damion Dekkers tegen HVC zijn natuurlijk ook geweldig. Voor zover bekend, zijn er twee spelers in de geschiedenis van Cobu Boys die 6 keer in 1 wedstrijd scoorden, en nu zijn er ook 2 spelers die ooit 5 keer scoorden in 1 wedstrijd: Joey Snijders presteerde dat in de eerder genoemde 10-2 overwinning op Sterrenwijk, en nu ook Damion.

In de 0-16 bij DVSA scoorde Robin van den Brom 6 keer in een wedstrijd, dat tot dan slechts één keer eerder was gepresteerd. Dat was namelijk Toon Arends in een legendarische 11-5 overwinning op Musketiers (26 maart 1955), die toen 2 keer voor rust en 4 keer na rust scoorde. Wat dat betreft verdeelde Robin zijn doelpunten netter: 3 keer voor en 3 keer na rust.

Dan is er nog de zuivere hattrick van Damion, die binnen 9 minuten drie keer doeltreffend was. Hij scoorde in de 21e, de 27e en de 30e minuut, respectievelijk de 2-0, 3-0, en 4-0. Het vorige record stond op naam van Tim Govers, die in de wedstrijd tegen DVSA de  0-10, 0-11 en 0-13 scoorde, binnen 11 minuten.

Dan kende de wedstrijd tegen HVC nog een bijzonderheid. Er waren namelijk drie spelers die een hattrick maakten! Natuurlijk was dat Damion, maar ook Robin van den Brom en Iliass Stremming scoorden er 3 deze middag. Dus in 1 wedstrijd 3 spelers met een hattrick. Dat is ook nog niet eerder vertoond!

Een gedenkwaardige middag!

Met dank aan alle spelers van Cobu Boys en met respect voor onze tegenstanders van HVC!