Wessel Schmidt goud waard voor CB1

Het eerste van Cobu Boys heeft de eerste competitiezege van het seizoen binnen. De mannen van Bert van den Brom wonnen het uitduel met Wartburgia dankzij twee doelpunten van Wessel Schmidt. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag spelen we uit tegen Wartburgia in Amsterdam, een sterke tegenstander. Vooraf denk je: ‘een puntje’ pakken zou mooi zijn.
Snel wordt duidelijk dat onze tegenstander snelle jongens heeft lopen, we zullen dus alert moeten zijn.
In de 14e minuut is Sander van Andel zeker alert als een aanvaller van Wartburgia voor hem verschijnt, die uithaalt. Onze keeper tikt de inzet heel mooi uit zijn rechterhoek.
Een minuut later brengt Robin van den Brom (die vandaag centraal achterin speelt) Gian Derks in stelling, die zomaar door de verdediging van Wartburgia mag slalommen…hij weet te schieten maar meer dan een corner levert zijn mooie actie niet op.
Daarna zien we Wartburgia kansen krijgen. Er wordt eerst net naast geschoten en even daarna net naast gekopt door de Amsterdammers.
In de 25e minuut van deze wedstrijd zien wij een mooie Amersfoortse aanval. Via Robin, Gian en Wessel Schmidt schiet Boris Bunnik maar net naast. Een minuut later….Robin op Wessel die met een schitterende steekpass Damion Dekkers bereikt. Damion schiet echter naast.

We zitten inmiddels in de 27e minuut als Robin in het strafschopgebied onderuit wordt getrokken, penalty!
Het is Wessel die achter de bal gaat staan, hij schiet de bal (zoals verwacht) keurig onhoudbaar rechts in, 0-1!
In de 35e minuut mag Robin van de goed leidende scheidsrechter een vrije trap nemen. Vanaf een meter of 32 gaat zijn trap maar net over…t scheelde echt het inmiddels bekende ‘haartje’.
Hierna is Wartburgia weer aan zet. Tot tweemaal toe moet Sander optreden. Zoals we van hem gewend zijn loopt dit goed af.
In de allerlaatste minuut van deze 1e helft krijgen wij ook nog een kans als Damion uithaalt….helaas gaat zijn schot net over.
Om 16.27 uur beginnen we aan de 2e helft van deze wedstrijd en om 16.28 uur en 15 seconden zien we Sander een bal uit zijn linkerhoek tot corner tikken, mooie redding!
In de 52e minuut moet Sander weer aan de bak. Deze keer tikt hij fabuleus de bal uit zijn rechterhoek.
2 minuten later zien we Wessel net buiten de ’16’ een mooie vrije trap nemen…de keeper van Wartburgia redt.
Hierna komen we goed weg als een aanval van onze tegenstander via Mike de Graaf de paal raakt.
En dan is er in de 59e minuut hét moment van deze wedstrijd.
We zien Robin vanaf achteruit met een geweldige pass onze Wessel bereiken…die dekselse Wessel kopt grandioos de bal over de uitkomende keeper van Wartburgia heen, WERELDDOELPUNT, 0-2!
Even daarna zien we bijna een herhaling als Robin vanaf achteruit wederom Wessel denkt te bereiken…dit keer kan onze kopsterke Wessel er net niet bij met zijn hoofd.
In de 61e minuut krijgt Gian een schietkans….zijn schot gaat zover naast dat wordt besloten dat hij de bal zelf moet ophalen!
Een minuut later zien we Sander schitteren als hij met een geweldige reflex een inzet van Wartburgia uit zijn linkerhoek rost.
Daarna volgt er in de 67e minuut een wissel. De nuttige en moegestreden Yasir wordt vervangen door Angelo Kramers. 10 minuten later weet onze tegenstander vanaf ruim 30 meter met een schitterend vrije trap de 1-2 te scoren.
Inmiddels is het de 83e minuut…..vanaf rechts geeft Angelo op Boris, die Damion weet te bereiken…uit een moeilijke hoek schiet Damion in…hands? De scheids vindt van niet dus het spel gaat verder.
Hierna kan Damion in de 87e minuut de wedstrijd definitief beslissen als hij door Wessel in scoringspositie wordt gezet, hij schiet echter naast.
Wartburgia zet nog 1 keer aan…een vrije trap gaat in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd over. Wij winnen met 1-2, een zeer mooie teamprestatie. Man of the match?
Vandaag was Sander (zoals zo vaak) geweldig in vorm, wat een reddingen! Was Wesley Lans(zoals zo vaak) ouderwets aan het bikkelen. Was Robin (zoals zo vaak) een rots in de branding en was Mike(zoals zo vaak) ook lekker bezig! Ook lekker bezig (vooral in de 2e helft) was Jelle Bakker, wat een inzet! En dan was er ook nog Lars Van der Zanden die een puike wedstrijd speelde. Ach eigenlijk moet ik iedereen noemen…we deden het vandaag met z’n allen, complimenten dus!
Wie is dan the man of the match?????
Het is Wessel, wat hebben we toch weer van hem genoten, die steekpass…penalty…kopbal…en zoveel meer…grote klasse!!!!