Cobu Boys B1-VVZA B2

Vandaag ( 30-1 2016 ) speelde wij onze eerste competitie wedstrijd in de voorjaars competitie.

Tegenstander VVZA B2.

Een ploeg waar wij al vaker de degens mee gekruist hebben.  Altijd mooie maar vooral ook spannende potjes waren dit.

Vandaag beloofde dit dan ook te gaan worden.

Een half uurtje later aangevangen dit i.v.m.  de verschuiving naar het kunstgras omdat veld 1 afgekeurd was.

Helaas viel Thijs met de warming up al af door knie klachten. Daardoor hadden wij nog maar een wissel in het vat zitten.

Om 12.40 uur floot de goed fluitende Baktosh Doroni voor de aftrap van dit eerste competitie duel van onze B1.

Al snel kregen wij een boeiend duel te zien.

Twee ploegen die op de aanval speelden en met veel ruimte in hun rug ten strijden trokken.

Al snel door die gegeven ruimte onstonden er voor beide ploegen kansen.

Na 10 minuten kregen wij een mooie aanval te zien van Cobu Boys.

Vanuit achter uit werd er mooi gecombineerd en werd  vanaf de linkerkant een voorzet gegeven. De opkomende Ryan deed net of hij de bal schoot. Daardoor werd de verdeging van onze tegenstander in verwarring gebracht. Van deze situatie reageerde Burak zeer alert en ramde de bal achter de keeper van VVZA. De 1-0 voorsrong was daar.

Na een half uur later viel Max wegens misselijkheid ook uit.

Leroy werd ingebracht. We hadden er weer elf. Het spel golfde op en neer.  Vele mooie aanvallen van beide teams werden ons voorgeschoteld. VVZA  ging beter voetballen en via een rommelige situatie in het 5 meter gebied scoorden onze tegenstander de terechte gelijkmaker binnen.  Vlak voor de rust scoorde een van hun middenvelders van dicht bij de 1-2 tegen de touwen.

Hierdoor werd de rustand bereikt en stonden wij met 1-2 achter.

De tweede helft gingen beide teams weer vrolijk verder met het aanvallende spel.

Wij kregen mede door de wind iets meer vat op het spel.

Na een 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft werd Leroy gezocht en gevonden. Na een paar kap bewegingen zette hij zich zelf vrij  voor de keeper van VVZA en Leroy liet deze  kansloos met een bekwame schuiver liet hij de 2-2 noteren op het scorebord.

Het spel bleef boeiend om naar te kijken. Over en weer kansen met soms hachelijke momenten voor beide goals.

Maar gelukkig voor onze schoot Wesley van ver af op het doel  van VVZA. Onderweg werd de bal nog een paar aangeraakt en uit eindelijk en gelukkig voor ons raakte een speler van VVZA  de bal zo verkeerd dat deze achter zijn eigen keeper in het netje vloog.

Met veel geluk stonden wij en het was bijna einde wedtrijd met 3-2 voor. Na nog een paar bal omwentelingen werd er voor het einde van deze wedstrijd gefloten.

Met veel mazzel hebben wij een gestolen overwinning binnen geharkt.

De eerste 3 punten waren binnen maar een gelijkspel was een betere verhouding gweest van deze wedstrijd.

Compliment aan julli allemaal. Goed gespeeld en strijd geleverd.  Gefeliciteerd ALLEMAAL.

Op naar volgende week dan spelen wij wederom thuis en dan kunnen wij de strijd aangaan tegen SO SOEST.