Van de voorzitter: 15 t/m 21 maart

Maandag bestuursvergadering. Aan de onderwerpen merk je dat de aandacht verschuift van het huidige naar het komende seizoen. Afspraken met trainers, teamindelingen, de eerste gesprekken over begroting. Daarnaast aandacht voor de lange termijn, zeker in kader van gemeentelijke financiële perikelen. Wat gaat dat brengen?

Life is what happens to you while you’re busy making other plans. Dat was precies wat er op woensdag gebeurde en dus een dagje geen Cobu Boys en geen training Krasse Knarren.

Donderdagavond kijk ik ook met de hoofdtrainer en de leider van Cobu Boys 1 vooruit naar volgend seizoen. Hoe is de organisatie, hoe ziet de selectie er uit, wat willen we bereiken? Ons beleid is nog steeds hetzelfde: aansluiting vanuit de talentvolle jeugd moet in 2-3 jaar mogelijk zijn, en zeker tot die tijd zijn aanvullingen van buiten de vereniging welkom.

Vrijdag in De Stad Amersfoort leuk artikel over de sponsoring van Cobu Boys D3 door Formido. Prima om te lezen hoe deze sponsor de band met de wijken en verenigingen zoekt. Welkom!

Vrijdagavond naar de wijnproefavond van de Club van 100. Zeer geslaagd, zeer gezellig. Vinoloog Henk Roelenga is helemaal uit het Drentse Roden gekomen om zijn passie op ons over te brengen. In de loop van de avond proeven we 9 verschillende wijnen, elke keer deskundige toelichting over kleur, smaak, reuk. Leerzaam en gelukkig is er ook alle ruimte voor gezelligheid. Zelfs de echte liefhebbers van de Jupiler-druif vinden het een geslaagde avond. Tussen de wijnen door mag ik erelid Harrie Strijbosch nog even het officiële speldje overhandigen, dat had hij nog tegoed.

Zaterdag met extra aandacht naar Cobu Boys B1 gekeken, tegen Eemnes. Onder leiding van een jeugdige officiële KNVB-scheidsrechter. Die heeft het niet makkelijk. Bij rust staat Cobu Boys voor met 2-0, prima spel van de B1. In de 2e helft een opstootje als de scheidsrechter een penalty aan Cobu Boys geeft. Tegenstander is het daar niet mee eens. Van onze B1 zie ik een prima reactie, ze gedragen zich zoals het hoort. Volwassen gedrag, ook dat hoort bij het spelen in een promotiepoule!

Op het kunstgras wint Meisjes D1. De wind speelt een belangrijke rol in deze wedstrijd. Ondertussen, op veld 2, verliest Cobu Boys 4 ondanks de inzet van 2 verschillende keepers. Erg leuk om te horen dat Matthijs Voost en Thijs de Heus (samen met hun broers) graag meedoen aan de wedstrijd bij loting voor AVK. Cobu Boys 3 wint met 3-2 van Bunnik, dankzij een doelpunt van Damion Dekkers in de slotfase. Keeper Wouter Duizendstra speelde zijn tweede wedstrijd van de dag, complimenten!

Dan Cobu Boys 1 tegen Brederodes. Zelfs de toeschouwers van de gasten vinden dat Cobu Boys bij rust voor had moeten staan! Een prima eerste helft, paar leuke kansen, ten onrechte afgekeurd doelpunt. Bij Cobu Boys is Adriaan Bax de grensrechter. Jaren geleden was hij jeugdscheidsrechter bij Cobu Boys, leuk om hem nu weer in actie te zien. In het veld een hoofdrol voor keeper Robin Snijders, vandaag lijkt hij onverslaanbaar. Terechte Man of the Match!

Tot slot nog dit. Aan het einde van de middag blijkt dat Cobu Boys nu officieel gedegradeerd is. Dat is geen verrassing, al kwam het een weekje eerder dan verwacht. Het is ook geen ramp. Als ik naar de spelopvatting en positieve instelling van spelers en begeleiding kijk, dan zie ik geen degradant. Dan zie ik een team dat elke week een visitekaartje voor onze club is. Dan zie ik een team dat elke week strijdt. Dan zie ik een team waarvoor de overwinning steeds dichterbij komt en ik wil dat meemaken!