Van de voorzitter: 22 t/m 28 maart

Maandagavond overleg met Stichting AVK over het komende toernooi. Vanavond vooral aandacht voor de loting, de wedstrijd tussen voetballende broers en de benodigde voorzieningen tijdens het toernooi. Het wordt steeds concreter, het toernooi is al over een paar maanden. Goed overleg.

Deze week vanuit Stichting AVK en ASF ook veel aandacht voor de gemeentelijke bezuinigingen. Op de website van de gemeente staan voorstellen voor bezuinigingen. Persoonlijk zie ik daarin weinig positieve aandacht en geen achterliggend beleid ten aanzien van de sport. Tarieven omhoog, dat kan ik ook bedenken. Maar waar blijft nu de visie van de gemeente? Hoe wil de gemeente nu omgaan met de sportparken en de sportverenigingen? Er zijn veel structurelere bezuinigingen te bedenken dan simpelweg huurverhoging!

Woensdagavond overleg met wedstrijdsecretaris over eltalindeling van senioren voor volgend seizoen. Ondertussen wordt buiten goed getraind, waarbij er maar liefst een kleine 50 man toeschouwer is. Leuk!

Donderdagavond overleg met scholen uit Zielhorst en diverse andere partijen, samen met Arie van Bemmel. Hoe krijgen we de band tussen school, wijk en sportpark beter? Leuk om terugkoppeling te krijgen van Bente en Maaike die met hun afstudeerproject bezig zijn. Zij hebben een paar teams bij Cobu Boys geïnterviewd en ik zie mooie, leuke en verrassende suggesties voor verbeteringen binnen Cobu Boys. Mooi werk!

In de loop van de week druppelen de aanmeldingen binnen voor de voorwedstrijd bij de loting voor het AVK. Onder de titel “Voetbal verbroedert” zijn er steeds meer broers die zich aanmelden. Op vrijdag zet ik de aanmeldingen tot dat moment op een rij.

Op zaterdag zie ik hoe de C3 slecht uit de startblokken komt tegen Roda. Uiteindelijk wordt het een dikke nederlaag. De D1 wint netjes, de Meisjes D1 winnen bij ’t Gooi en op het kunstgrasveld is Meisjes B1 te sterk voor de tegenstander uit Wilnis. De C1 doet uitstekende zaken door bij Ysselmeervogels te winnen!

Daarna naar Scherpenzeel, waar Cobu Boys 1 speelt. Onder leiding van mevrouw Shukrula! Voor zover ik weet is dit de eerste competitiewedstrijd van Cobu Boys onder leiding van een vrouwelijke scheids. Zij floot overigens een uitstekende wedstrijd, complimenten! Complimenten ook voor Cobu Boys, dat met 0-0 de rust weet te halen tegen Scherpenzeel.

Volgende week is het Paasweekend, rustig op de velden van Cobu Boys! Vrolijke Pasen!

Leave a Comment

(required)

(required)