Ruime zege JO19-1 in laatste wedstrijd van het jaar

Cobu Boys JO19-1 kan met een zeer goed gevoel de Kerstdagen in. De ploeg won afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar met maar liefst 3-8 van VV Hoogland JO19-1. Door deze overwinning eindigde het team als derde in de tweede competitiefase.

Cobu Boys JO19-1 begon erg sterk aan de wedstrijd. Binnen twee minuten werd vanuit een goede corner van Syb van de Zee hard raak geschoten door Suhaib Alhussin Niet veel later scoorde dezelfde aanvaller zijn tweede van de middag en zo was het al snel 0-2 op het hoofdveld van Hoogland. De supporters die op deze wedstrijd waren afgekomen werden kort hierna getrakteerd op een schitterend uitgespeelde aanval die knap werd afgemaakt door Levi Postuma: 0-3. In het laatste kwartier voor rust verslapte Cobu Boys en het elftal gaf zelfs twee onnodige doelpunten weg. Daardoor zochten de teams de kleedkamers op met een 2-3 ruststand.

Vlak na rust scoorde Syb van der Zee met een bekeken vrije trap de 2-4. Hoogland gaf ook nu niet op en vanuit een kluts scoorden ze de 3-4. De thuisploeg ging vol op jacht naar de gelijkmaker, maar in tien minuten tijd stelde Cobu Boys orde op zaken. Een doelpunt van Casper van Gageldonk en twee doelpunten van Nino Lit, het ene doelpunt nog mooier dan het andere, brachten de stand op 3-7. Met nog twintig minuten te spelen was het nu echt beslist.
In de slotfase van de wedstrijd wist Stef Klein Bronsvoort met een prachtige redding nog een tegendoelpunt te voorkomen. De doelman zag zijn teamgenoot Suhaib Alhussin aan de andere kant van het veld een hattrick voltooien. Met dit doelpunt bepaalde hij de einduitslag op 3-8.