JO19-1 wint laatste thuiswedstrijd van 2023

Cobu Boys JO19-1 heeft op zaterdag 9 december de laatste thuiswedstrijd van 2023 gewonnen. De ploeg uit Amersfoort won op Sportpark Zielhorst met 5-1 van Jonathan JO19-1. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt.

Cobu Boys JO19-1 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase al meteen goede kansen om op voorsprong te komen. Casper van Gageldonk en Mats Lebbink waren dicht bij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na 18 minuten spelen was de derde kans raak. Een goede voorzet van uitblinker Nino Lit bereikte Melvin Morsink, die vervolgens voor de 1-0 zorgde. Het spelbeeld bleef na het openingsdoelpunt hetzelfde. Cobu Boys was de betere ploeg en na een half uur spelen werd de stand 2-0. Dit keer was Nino Lit de doelpuntenmaker. Daarna golfde het spel wat meer op en neer en vanuit een counter scoorde Jonathan de 2-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar in de laatste minuut van de eerste helft scoorde Levi Postuma de 3-1 met een hoge bal over de keeper.

In de tweede helft werd het veld steeds moeilijker bespeelbaar door de regenval, maar toch probeerde Cobu Boys meer doelpunten te maken. De voorsprong werd in de 61e minuut uitgebreid. Suhaib Alhussin schoot de bal in het lege doel en daarmee was de wedstrijd beslist. Daarna gebeurde er weinig meer. Jelle Kerstens was met een afstandsschot dicht bij de 5-1, maar de bal ging in het zijnet.
Jonathan probeerde nog wat terug te doen, maar een goede verdedigende sliding van Damian Klein Kleinvoort voorkwam een tegendoelpunt. In de slotfase van de wedstrijd bepaalde Casper van Gageldonk de eindstand op 5-1 met een hoog, hard schot in de hoek.

Aanstaande zaterdag sluit Cobu Boys JO19-1 het jaar 2023 af met een uitwedstrijd bij Hoogland JO19-1. De aftrap op Sportpark Langenoord is om 13.30 uur.