Cobu Boys O19-1 wint thuis met 3-2 van Hoogland!

Cobu Boys O19-1 is in de eerste competitie van het seizoen geëindigd op een mooie derde plaats. De ploeg sloot deze fase van het seizoen af met een keurige overwinning op de leefdtijdsgenoten van VV Hoogland: 3-2.

Na twee vervelende nederlagen op rij moest de ploeg nu aantreden tegen Hoogland op Sportpark Zielhorst. Het was een felle wedstrijd in Amersfoort en na 8 minuten spelen kreeg Casper van Gageldonk een goede kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten maar de keeper redde de inzet. Daarna was de wedstrijd in evenwicht en beide teams probeerden met snelle tegenstoten kansen te creëren.

Na 23 minuten was het dan toch 1-0 voor de thuisploeg. Senne Rieder zette Suhaib Alhussin alleen voor de keeper en de aanvaller rondde de aanval goed af en zo had Cobu Boys de voorsprong te pakken. Niet veel later maakte Hoogland gelijk en zo was de stand 7 minuten voor de pauze gelijk. Dat leek ook de ruststand te worden maar aanvaller Nino Lit zette goed door in de blessuretijd van de eerste helft en via de binnenkant van de paal ging de bal erin, en zo was de ruststand 2-1 op sportpark Zielhorst.

De tweede helft was vooral een wedstrijd op strijd en inzet, Damian Klein Bronsvoort haalde een schot van Hoogland van de lijn af en zo was de uitploeg dichtbij de gelijkmaker. Ender Sezer was namens de thuisploeg met een afstandsschot dichtbij de 3-1. Met nog een kwartier te spelen nam Melvin Morsink een slimme corner die Stefan Delfez binnenschoot in het doel en zo leek de wedstrijd beslist.

Hoogland gaf echter niet op en met nog 7 minuten te spelen scoorde de uitploeg de aansluitingstreffer, de 3-2. In de slotfase moest Stef Klein Bronsvoort nog enkele knappe reddingen verrichten en het hele team heeft op inzet en strijd de overwinning over de streep getrokken.