O19-1 doet zichzelf tekort tegen Valleivogels

Cobu Boys O19-1 is in de competitie tegen de eerste nederlaag aangelopen. De ploeg ging in Scherpenzeel met 2-0 onderuit.

In de openingfase van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen, met vooral lange ballen van de keepers probeerden beide ploegen gevaarlijk te worden in de eerste helft. Toch kreeg Cobu Boys via Ender Sezer en Nino Lit een paar goede kansen om op voorsprong te komen, maar de goede keeper van de thuisploeg had een paar prachtige reddingen en Cobu Boys had veel pech, zoals bijvoorbeeld met een bal op de paal. En zo gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Cobu Boys begon sterk aan de tweede helft en kreeg opnieuw een paar goede kansen om op een 0-1 voorsprong te komen, maar of de aanval werd niet goed uitgespeeld of de keeper van de thuisploeg had een goede redding. Er leek niets aan de hand voor de uitploeg want er werden nauwelijks kansen weggegeven. Maar in de 63e minuut stond de wedstrijd op zijn kop, een goede verdedigende actie vol op de bal werd bestraft en de scheidsrechter wees tot ieders grote verbazing naar de strafschopstip. De aanvaller faalde niet en zo stond Cobu Boys op een 1-0 achterstand.

Niet veel later kwam een lange bal, die door de wind doorschoot, precies voor de aanvaller van de thuisploeg en die besliste de wedstrijd door de 2-0 te maken. Cobu Boys bleef knokken voor elke meter en was in de slotfase nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Vanuit de counter kregen de Valleivogels ook nog de nodige kansen maar gescoord werd er niet meer en zo was de eindstand in Scherpenzeel 2-0 en zo liep Cobu Boys tegen het fysiek sterke Valleivogels tegen een zure nederlaag aan.

Aankomende vrijdag heeft het team een gezellig teamuitje naar Nederland-Frankrijk in de Johan Cruijff Arena.