Cobu Boys promoveert naar 4e klasse!

Zaterdag 10 juni 2023 gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop Cobu Boys 1 promoveert naar de 4e klasse, na een zwaarbevochten 3-2 overwinning op SVIJ uit IJmuiden. Het neutrale terrein van FC Weesp kleurt helemaal rood en zwart door de meegereisde supporters, de spandoeken en de rood en zwarte rook. Wat een geweldige ambiance om de beslissingswedstrijd te spelen!

In het eerste kwartier is het duidelijk dat de zenuwen nog in de benen zitten bij een paar Cobu Boys spelers. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, maar het zorgt wel voor een paar spannende vrije trappen voor het doel van Cobu Boys. Tegenstander SVIJ kan gelukkig niet echt gevaarlijk worden, en doelman Lorenzo van Ditmarsch speelt de zenuwen van zich af met uitstekende reddingen.

Na iets meer dan een kwartier een prima actie van Danny de Vries, die langs de zijlijn opstoomt en de bal bij Siem Muusz bezorgt. Siem laat de verdediging en doelman van SVIJ kansloos: Cobu Boys staat op een 1-0 voorsprong!

Twee minuten later opnieuw een spannend moment als Siem de 2-0 tegen de touwen schiet. Helaas blijkt hij net buitenspel te staan op moment van spelen, en dus wordt de goal afgekeurd.

Daarna herpakt SVIJ zich en krijgt meer en meer de overhand in de wedstrijd. Cobu Boys komt onder druk te staan. De ene na de andere hoekschop wordt door onze verdediging weggewerkt, toch lukt het niet om onder de druk uit te komen. De gelijkmaker hangt in de lucht. Keeper Lorenzo plukt een vrije trap op geweldige manier uit de kruising, de druk houdt aan. In de 40e minuut valt dan toch de gelijkmaker.

SVIJ gaat door. Nog voor de rust opnieuw een uitstekende reactie van Lorenzo op een hard en laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied. We zijn blij dat we met 1-1 de rust ingaan.

De tweede helft start met een offensief van SVIJ en zij komen op een 1-2 voorsprong via een goede aanval over rechts. De bal wordt netjes teruggelegd en vanaf een meter of 10 wordt Lorenzo gepasseerd met een harde en goede schuiver. Zet SVIJ daarmee de wedstrijd naar hun hand, en gaat Cobu Boys verliezen?

Nee, Cobu Boys komt terug, net als vaker dit seizoen. Na een rommelig kwartiertje met wat vervelende overtredingen komt de gelijkmaker op het bord. John Riezebos ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied, kapt zijn directe tegenstander twee keer uit, en passeert de keeper met een hard en laag schot: 2-2!

Tien minuten later schiet Siem Muusz de winnende 3-2 tegen de touwen! Een aanval over links, de voorzet wordt door Sebastiaan de Jong en John Riezebos verlengd, de bal komt bij de vrijstaande Siem die de SVIJ keeper kansloos laat. Cobu Boys staat op de rand van promotie!

Cobu Boys houdt stand en SVIJ komt er niet meer aan te pas! De ontlading is groot bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Spelers en toeschouwers nemen het veld over en het feest begint!

Onderstaande foto van Rinus van Denderen van De Stad Amersfoort geeft de blijdschap van spelers en supporters perfect weer! De overige foto’s zijn van de hand van Cobu Boys huisfotografe Suzanne Flipse en Aaldert Hofman.

Vanzelfsprekend was de thuisreis en de thuiskomst een feest met alle spelers en alle supporters! Op Sportpark Zielhorst ging het feest nog lang door op ons perfecte terras!