Cobu Boys 1 op weg naar clubrecords?

Cobu Boys 1 is aan een uitstekende reeks wedstrijden bezig, dat kan je nauwelijks ontgaan zijn. De overwinning bij Austerlitz is de 6e winstpartij op rij, het team van trainer Johan Flipse heeft 46 punten, en is al 14 wedstrijden op rij ongeslagen, zie onderstaande resultaten. Het team is op weg naar clubrecords, met de wedstrijden tegen Schalkwijk en SVMM nog te gaan!

Allereerst het aantal punten in de competitie. Dat zijn er nu 46 en met nog 2 wedstrijden te spelen kunnen dat er maximaal 52 worden. Die 46 is al erg goed, en 52 zou fantastisch zijn. Met die 46 punten komt dit seizoen zeker in de top 5 aller tijden, en de top 3 is ook te doen. Het record staat op 53 punten en dat blijft dus helaas buiten bereik.

Het aantal overwinningen op rij is ook geweldig, dat zien we bijna nooit. Stel je voor dat de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden, dan gaat het aantal overwinningen naar 8 op een rij. Een geweldige prestatie, dus graag nog 2 overwinningen!

Een reeks van 8 overwinningen hebben we eerder gezien. Op 30 november 2019 won Cobu Boys met 4-1 van KVVA. Dat was de achtste overwinning op rij in het seizoen 2019-2020: 24 punten uit 8 duels, met de klinkende doelcijfers van 50 doelpunten voor en slechts 9 tegen. Ook in het uitstekende seizoen 2004-2005, onder leiding van Rob Snijders, was Cobu Boys in de laatste maanden van het seizoen echt onverslaanbaar. Een serie van 8 overwinningen op rij was het gevolg, met daarbij ook nog een wedstrijd in de nacompetitie. In die serie staan overwinningen op VOP, Sterrenwijk, Vliegdorp, en SVP. De doelpunten in die tijd kwamen van onder andere Joey Snijders en Wesley Lans!

Toch is 8 overwinningen op rij nog niet het clubrecord! In het seizoen 1994-1995 won Cobu Boys de eerste 9 competitiewedstrijden op rij, met daarbij onder andere overwinningen op De Posthoorn, SEC en Hees. In die tijd scoorden mannen als Marcel Groenestein, Bas Koenen, Martijn Schmidt, en Auguy Likunde de doelpunten voor Cobu Boys, onder leiding van hoofdtrainer Gert Brons.

Dus ik ben benieuwd in hoeverre Cobu Boys aan dat clubrecord komt: 6, 7, of 8 overwinningen op rij? Wie weet…

Overigens, een hele mooie reeks van 11 overwinningen op rij staat ook nog in de boeken. Maar dat waren er 7 aan het einde van het seizoen 1951-1952, gevolgd door 4 overwinningen in de eerste wedstrijden van het seizoen 1952-1953.

Voor evenaring van het aantal ongeslagen wedstrijden op rij heeft Cobu Boys een gelijkspel of overwinning op Schalkwijk nodig. De hoogste serie ongeslagen wedstrijden staat nu op 15, dat dateert uit het seizoen 2005-2006. In dit seizoen staat Cobu Boys 1 op 14 ongeslagen wedstrijden in 1 reeks.

Ik hoop op nog 2 overwinningen voor Cobu Boys 1!

Nog een klein voorbehoud bij de clubrecords. Cobu Boys 1 speelde tot nu toe zo’n 1550 competitiewedstrijden. Van pakweg 250 wedstrijden uit het verre verleden is de uitslag bij mij niet bekend en er is dus nog een kansje dat daar clubrecords in schuil gaan…

Mei 2023, Aaldert Hofman

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)