Spectaculaire winst Cobu Boys 1

Cobu Boys 1 heeft in de laatste competitiewedstrijd van 2022 met maar liefst 5-1 gewonnen van Austerlitz, de nummer 2 in de competitie. De ruststand was 1-1.

Op deze koude en kille zaterdagmiddag opende John Riezebos na 12 minuten de score, door een prima voorzet van Lars Vredeveldt met een strak schot af te ronden. De 1-0 zorgde voor een mooie start van de wedstrijd, want daarna moest Austerlitz op zoek naar de gelijkmaker.

Na iets meer dan een half uur kwam die gelijkmaker ook. De scheidsrechter floot niet voor een ogenschijnlijke overtreding op Peter, de bal kwam voor de voeten van een middenvelder van Austerlitz, en die liet met een geweldig afstandsschot de bal achter Cobu Boys keeper Victor Bongers belanden. De protesten van Cobu Boys lieten de scheidsrechter koud, de 1-1 was een feit.

In het restant van de eerste helft werd de wedstrijd wat rommelig. Er waren over en weer wat kansen, en er waren wat (schijnbare) overtredingen, waarbij de scheidsrechter helaas niet altijd even kordaat en consistent optrad. De ruststand was dus 1-1.

Bij het begin van de 2e helft bracht Cobu Boys trainer Johan Flipse maar liefst 3 wissels in het veld: Bryan Kwakman kwam op het middenveld, en JO19-spelers Siem Muusz (linkervleugel) en Lars Donath (middenveld) kwamen ook in ’t veld.

34 seconden na de aftrap van Austerlitz bij het begin van de 2e helft stond Cobu Boys op een 2-1 voorsprong! Na de aftrap van Austerlitz werd de bal op het middenveld onderschept, en meteen werd Siem op de linkervleugel aangespeeld. Hij passeerde zijn man op snelheid, verraste de achterhoede, en gaf een strakke voorzet die voor het doel door Lars Donath ingeschoten werd! Wat een begin, wat een effect van de wissels, wat een snelle aanval!

Cobu Boys kreeg extra spirit, Austerlitz wist het even niet meer. De thuisploeg bleef goed spelen en dat resulteerde in meer goals. De 3-1 kwam van de voet van Siem, die dit keer de diepte in werd gestuurd en zelf koelbloedig de bal langs de keeper van Austerlitz schoot. Dat was binnen een kwartier na de hervatting voor de tweede helft.

De derde youngster betrad het veld toen Froid Abouna de vervanger werd van Cas Scheper. Dat was een bijzonder feit, waarover zometeen meer.

Een kwartier voor tijd bracht Rico Dijkhuis met een fantastische treffer de 4-1 op het bord. Ergens op middenveld kwam de bal voor zijn voeten en hij twijfelde geen moment. Met een geweldige boogbal liet hij de bal vanaf een metertje of 30 achter en over de doelman van Austerlitz in het net belanden. Prachtige goal! Het slotstuk van de middag kwam van Man of the Match Siem Muusz, die de 5-1 achter de keeper schoot.

Met deze geweldige overwinning sloot Cobu Boys 1 het jaar 2022 op een heerlijke manier af. Vanzelfsprekend werd de overwinning uitbundig gevierd en het feest bleef nog lang aan de gang in ons clubhuis!!

Dan nog even over Froid Abouna, uit de JO19. Hij was bij zijn debuut in deze officiële competitiewedstrijd van Cobu Boys 1 precies 16 jaar en 113 dagen oud. Daarmee was hij jonger dan bijvoorbeeld Iliass Stremming of Cumali Karaman, die respectievelijk 16 jaar 336, en 16 jaar 346 dagen “oud” waren bij hun debuut. Een mooi clubrecord voor Froid, de jongste debutant in Cobu Boys 1 in deze eeuw!

Na de winterstop start voor Cobu Boys 1 de competitie weer op 21 januari.

De foto’s zijn gemaakt door Suzanne Flipse (3), Piet Ouwerkerk, Aaldert Hofman.

Attachment

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)