Extra wedstrijd Cobu Boys op AVK

Uit De Stad Amersfoort:

AMERSFOORT In het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap stonden dinsdag twee wedstrijden op het programma van de verliezers van zaterdag. De club met het beste resultaat mag donderdag nog eens opdraven. Cobu Boys won met 4-0 van VOP en HVC versloeg AFC Quick 1890 na penalty’s. Zodoende speelt Cobu Boys donderdag tegen De Posthoorn.

Cobu Boys kwam erg goed voor de dag en heeft met John Riezebos plotseling een potentiële topscorer van het toernooi in huis. De spits maakte een hattrick en alleen Dily Hok-A-Hin staat namens Amsvorde tot toe ook op drie doelpunten.

GOED GEVOEL Trainer Johan Flipse was erg tevreden over de ruime overwinning. ,,We speelden vanaf het begin goed. Dat geeft een goed gevoel na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Amsvorde.’’ Daarin verloren ze met dezelfde cijfers.

Na rust scoorde Florian Wijsbeek de 2-0. ,,Daarmee was het klaar want John Riezebos maakte direct daarna de volgende goal. Hij is een nieuwe aanvaller bij de club, leuk dat het vandaag goed uitpakte.’’

Nu mag de vijfdeklasser als laagst geplaatste ploeg zich op maken voor de derde wedstrijd op het toernooi. ,,We waren er niet heel erg mee bezig eigenlijk. We wilden niet nog eens verliezen, dan waren we roemloos afgegaan. Maar nu we nog eens mogen spelen, dat is voor de jongens alleen maar leuk.’’

ONDERSCHATTING VOP-trainer Wouter Zewuster had aan de andere kant een minder leuke avond. ,,We misten beleving, passie en strijd. Misschien was het een stukje onderschatting. Maar het is ook gewoon speeltijd voor de spelers. Dan moet het niet uitmaken tegen wie je speelt.’’

,,Het affiche is natuurlijk wat minder aantrekkelijk dan als je tegen Hoogland speelt. In die wedstrijd hebben we ook veel gegeven, dat speelde nu ook een rol.’’

MOOI TOERNOOI Desondanks was het een mooi AVK voor VOP. ,,Het was weer fantastisch georganiseerd. Het heeft alle ingrediënten voor een mooi toernooi. Dat heb ik zelf ook nog als speler meegemaakt. Nu gaan we weer verder met de voorbereiding.’’

De andere wedstrijd was een dramatische. Na vier minuten scoorde Khalid Benali namens Quick al met een penalty. Die zouden er nog veel vaker genomen worden. Via Cumali Karaman en een benutte strafschop van Tim Govers draaide HVC de score voor rust om.

NEGEN MAN Het laatste kwartiertje zorgde voor drama. Quick was dominant, maar kwam met tien man te staan door een blessure en had geen beschikbare wisselspelers meer. Vincent Caesar bracht de zondagderdeklasser alsnog langszij. Daarna kwam Quick zelfs met negen man te staan, een gele kaart geldt namelijk als een tijdstraf van acht minuten.

Er volgde een penaltyreeks waarin beide teams daarom maar negen spelers mochten laten nemen. Het was een zenuwslopende reeks met 22 penalty’s met HVC als winnaar.

EMOTIE Maikel Rijdes vond het ondanks het verlies mooi om te zien. ,,Dat publiek met hun emotie langs de lijn. Dat motiveerde onze spelers om echt álles te geven. Zelfs met tien en negen man. Ook toen kregen we zelfs nog kansen om nog de 3-2 te maken.’’

Behalve de eer stond er niets meer op het spel tijdens de penaltyserie. ,,We kunnen positief terugkijken. De tweede helft was dit keer al stukke beter dan tegen KVVA. Ook al ben je geen trainer als je geen dingen ziet die beter kunnen, haha.’’

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)