Even voorstellen: tegenstanders Cobu Boys 1

De competitie-indeling voor Cobu Boys 1 voor het nieuwe seizoen is bekend. In de 5e klasse B zijn de volgende verenigingen bij Cobu Boys ingedeeld: Austerlitz, DVSA, Eemboys, Faja Lobi KDS, ’t Gooi, Oranje-Wit, OSO, Schalkwijk, SVF, SVMM, sv Vechtzoom, VIOD, en VSC. Ken je ze? Even voostellen?

Austerlitz, Eemboys, en SVMM kent u natuurlijk nog van het afgelopen seizoen. Tegen Austerlitz wonnen we thuis met 3-0, uit werd het 2-2. De thuiswedstrijd tegen Eemboys uit Baarn verloren we met 2-3, maar uit wonnen wij, met 0-2. Tegen SVMM uit Maarn-Maarsbergen hetzelfde patroon: thuis verloren we met 0-1, de uitwedstrijd was een overwinning voor ons: 1-3.

DVSA en Oranje-Wit zijn twee tegenstanders die we al langer kennen. In Amerongen bij DVSA boekte Cobu Boys ooit de allergrootste overwinning: 0-16. Dat was ook de laatste keer dat we tegen DVSA speelden, in seizoen 2015-2016. Dat was ook het laatste seizoen dat we tegen Oranje-Wit uit Elst speelden voor de competitie. We troffen Oranje-Wit nog wel een keer in een bekerwedstrijd.

Vanuit Elst en Amerongen gaan we door richting Utrecht. In Cothen gaan we spelen tegen SVF, en dat is voor het eerst in de geschiedenis van Cobu Boys.

In Schalkwijk, onderdeel van de gemeente Houten, spelen we tegen Schalkwijk. Een leeftijdsgenoot, want de vereniging Schalkwijk werd op 1 mei 1946 opgericht, dus deze vereniging is precies 4 maanden ouder dan Cobu Boys. Ook tegen Schalkwijk speelden we niet eerder in de competitie.

Dan komen we bij 3 mooie verenigingen uit Utrecht: Faja Lobi KDS, Vechtzoom, en VSC.

Faja Lobi KDS is een vereniging met Surinaamse roots. Faja Lobi betekent vurige liefde, en het is de naam van de bekendste bloem van Suriname. In het clubhuis is er uitgebreid ruimte voor de Surinaamse keuken. In 2009 zijn Faja Lobi en KDS gefuseerd. De vereniging kent landelijke bekendheid omdat Faja Lobi KDS op het dak van de IKEA op Kanaleneiland speelt. Cobu Boys speelde niet eerder tegen Faja Lobi of KDS, en dit wordt een bijzondere ervaring!

Sportvereniging Vechtzoom is een nog jonge vereniging, opgericht in 2016. Zij spelen in de kleuren groen en geel, op Sportpark Vechtzoom in de wijk Overvecht. In de jonge historie van Vechtzoom ontmoetten zij nooit eerder Cobu Boys 1.

Tegen VSC speelden we twee keer in het seizoen 2004-2005. In Utrecht won Cobu Boys met 2-6, in Amersfoort verloren we met 0-2. Maar als we heel ver in de geschiedenis duiken, dan is er nog een mooie ontmoeting. De vereniging VSC is namelijk ontstaan in 2001 door een fusie van Velox/SVVU en Celeritudo, en Velox/SVVU is op 19 mei 1992 ontstaan uit fusie tussen Velox en SVVU.

Die vereniging SVVU was in het seizoen 1976-1977 ook tegenstander van Cobu Boys! Nog een interessant feitje: SVVU staat voor Spoorweg Voetbalvereniging Utrecht, en dat lijkt natuurlijk wel erg veel op Spoorwegen Ontspanningsvereniging Amersfoort, oftewel SOVA (de vereniging die opgegaan is in ASC Nieuwland).

Dan komen we bij de laatste 3 tegenstanders: ’t Gooi, OSO, en VIOD. In 2018-2019 speelden we nog tegen ’t Gooi in Hilversum, en ook tegen OSO (ook Hilversum). In die laatste wedstrijd tegen OSO scoorde Melvin Kramer overigens 2 keer!

In Tienhoven gaan we weer op bezoek bij VIOD, daar waren we in 2018-2019 nog. De wedstrijd op 23 februari 2019 in Tienhoven werd een 0-3 overwinning voor Cobu Boys.

Zo, dat zijn ze, de tegenstanders van Cobu Boys 1 in het seizoen 2022-2023. Mooie verenigingen, met oude bekenden en ook nieuwe ontmoetingen. Ik kijk er naar uit!

10-07-2020, Aaldert Hofman