Cobu Boys verslaat VOP

Op een zonovergoten Sportpark Zielhorst was Cobu Boys op 19 maart de sterkste in de derby tegen stadsgenoot VOP. Vele toeschouwers waren op deze derby afgekomen, en dat zorgde voor een uitstekende sfeer. Het spel was misschien niet goed op het droge veld, maar de spanning vergoedde veel.

Een half jaar geleden speelde zich de eerste ontmoeting tussen VOP en Cobu Boys dit seizoen af, dat was op 16 oktober af, op Sportpark Olympus. Na een 0-0 ruststand beslechtte VOP de wedstrijd in haar voordeel, door een duidelijke 3-0 overwinning. Alle doelpunten vielen toen in een tijdsbestek van 1 kwartier, vrij kort na de theepauze. Direct na de 3-0 bracht trainer Johan Flipse nog verse spelers binnen de lijnen, maar dat mocht niet meer baten.

Nu, op Sportpark Zielhorst, was VOP in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Er ontstonden geen grote kansen voor VOP, maar zij hadden wel het betere van het spel. De grootste kans was voor Cobu Boys, waar Tim Nagelkerke oog in oog kwam te staan met de doelman van VOP, maar die redde vervolgens uitstekend.

Tien minuten later was de wedstrijd beslist, zoals later zou blijken. Cobu Boys sloeg toe in de 21e en de 22e minuut en daarmee kwam de 2-0 op het scorebord, en dat veranderde niet meer. Die 2-0 zou ook de eindstand worden.

Eerst was daar Tahsin Teker, die heel netjes en beheerst de bal in de touwen schoot, na een goede aanval die begon bij linksback Iwan de Goede. Via de voorhoedespelers Michael Pouw en Dani Klous ontstonden al gevaarlijke situaties, maar de bal werd weggekopt en belandde voor de voeten van Tahsin. Zoals gezegd, hij rondde keurig af.

Iets meer dan een minuut later was het opnieuw raak. Dani Klous kon van dichtbij inschieten, na een uitstekende actie van Michael Pouw. Een verrassende ontwikkeling, gezien het eerste kwartier. In de rest van de eerste helft, en ook in de tweede helft, kwam deze voorsprong nauwelijks in gevaar. De voorsprong kon ook niet uitgebouwd worden door Cobu Boys. De tweede helft was niet best, maar wel spannend.

Het eindsignaal betekende een zeer welkome 3-punter voor de thuisploeg. Het spreekt vanzelf dat het nog heel lang heel gezellig bleef op Sportpark Zielhorst.

De titel “Man of the Match” was dit keer voor verdediger Joris Flipse, die een uitstekende partij speelde.